Árnyékkormány: A Belügyminisztérium a tanárok ellen hergeli a szülőket! (+videó)

Morálisan vállalhatatlan a tárca „kérdőíve”.

„Több szülő is arról tájékoztatott ma reggel, hogy egy kérdőív várta őket a KRÉTA rendszerében, amit nemes egyszerűséggel csak »szülői elégedettségi felmérésnek« neveznek. Ez elsőre meglepő lehet, hiszen az oktatási rendszerrel kapcsolatos elégedettség mérésére elegendő lenne néha kinézni az utcára a kérdőív utolsó kérdése azonban egyértelművé teszi a kérdőív szándékát” — hívta fel a figyelmet Barkóczi Balázs, oktatási és kulturális árnyékminiszter pénteken.

A politikus ezek után szó szerint idézte a „felmérés” kérdését, amely így fogalmaz:

„Kérjük jelölje, hogy egyetért-e Ön azzal, hogy a pedagógusok a tanulókat is »bevonják« a bérezésükkel kapcsolatos demonstrációkba.”

Barkóczi Balázs közölte: Az Árnyékkormány szerint

morálisan vállalhatatlan, hogy a kormány egy kérdőívvel próbálja a tanárok ellen hergelni a szülőket.

Hangsúlyozta: előbb 12 év alatt tönkreteszik az oktatást, élhetetlenné teszik a pedagógusi pályát, és emiatt joggal elégedetlen tanárok közül többet elbocsátanak, majd megpróbálják a szülőket a tanárok ellen fordítani.

„Vegyük észre, a kormány ezzel a próbálkozással nem csak a tanárok ellen akarja hangolni a szülőket, hanem a saját gyerekeik érdekei ellen szeretné őket felhasználni”

— mutatott rá, majd hozzátette: ez emberileg, politikailag, és gyakorlatilag minden értelemben visszataszító.

Az Árnyékkormány szerint nem csak a kérdőívet kellene visszavonni, hanem vissza kellene venni a kirúgott tanárokat, biztosítani nekik a sztrájkjogot, és 45 százalékkal megemelni az alapilletményüket.

„Ez tud véget vetni a jelenlegi helyzetnek, de a kormány erre láthatólag képtelen”

— mondta a politikus, majd felhívta a figyelmet a Belügyminisztérium „sajátos” szóhasználatára is a „bevonják” kifejezés használatával kapcsolatban.

Mint mondta, ez olyan, mintha a tanulókat úgy kellene bevonni a tönkretett közoktatással kapcsolatos kérdésekbe, mintha nekik nem is lenne közük ahhoz, hogy mi zajlik az iskolában és ezért „be kell őket vonni”.

Kiemelte: épp ellenkezőleg van, a diákok a közoktatás tönkretételének és a tanárhiánynak az első számú elszenvedői. Nekik hiányoznak a szaktanáraik, nekik maradnak el óráik a tanárhiány miatt.

„A diákokat nem kell bevonni az oktatással kapcsolatos kérdésekbe,

nyakig ülnek az Orbán Viktor által okozott romhalmazban”

— mondta Barkóczi Balázs.

Videó:

.

Valódi Hírek