Navracsics pofátlanul elmismásolja Orbán felelősségét abban, hogy nem kapjuk meg az uniótól a 3000 milliárdot

Szépen kimagyarázgatta a tv-ben is.

Szerda este az Egyenes Beszéd vendége Navracsics Tibor volt. A területfejlesztési minisztert az Európai Bizottság súlyos döntéséről, a Magyarországnak járó 3000 milliárd forintnyi támogatás befagyasztásáról is kérdezték.

Navracsics azzal próbált élő adásban enyhíteni, hogy a magyar helyreállítási tervet viszont elfogadta az EU, és kiemelte, hogy magyar terv kiváló volt, mert nagyon jó értékelést kapott.

A politikus elismerte, hogy valóban van még olyan uniós vállalás, amiket csak a közeljövőben, határidőn túl fog a magyar kormány teljesíteni. Elmondta azt is, hogy vannak olyan kérések, amelyekkel személyesen nem értett egyet, mégis képviselte a kormány felé, de ezeket titoktartásra hivatkozva nem mondja el.

A miniszter úgy fogalmazott, hogy „kölcsönös bizalmatlanság” van az Orbán-kormány és az unió között, éppen ezért tárgyalnak folyamatosan. Abban bízik, hogy 2023-ban minden kétséget el tudnak oszlatni az unióban, így a most befagyasztott 3 ezer milliárd forintot legkésőbb késő tavaszig megkapjuk:

„Abban bízunk, hogy ez a felfüggesztés egyfajta biztosíték a Bizottság részéről, hogy folytatjuk a vállalásaink végrehajtását az utolsó határidőig. Ha ezt teljesítjük, ’23 késő tavaszán megszüntetik…”

– mondta Navracsics, megerősítve a műsorvezető felvétését, miszerint minden zárolás a korrupcióveszély miatt van.

A miniszter a beszélgetés végén megemlítette azt is, hogy a tervben a tanárok bérének rendezése is benne van.

Valódi Hírek