Így reagált Orbán, amikor megtudta, elzárja előle a pénzcsapokat az EU

Nem izgatta fel magát.

Beszámoltunk róla, hogy az Európai Bizottság a Magyarországnak szánt pénzügyi támogatások 65%-ának zárolásárol döntött. A 3000 milliárd forintos zárolásról azért határott az EB, mert nincsenek megelégedve az Orbán-kormány korrupcióellenes vállalásaival.

A döntést követően rendkívüli kormányinfót tartott Gulyás Gergely az uniós forrásokért felelős miniszterrel, Navracsics Tiborral, akik azzal igyekeztek hűteni a kedélyeket, hogy a zárolás semmit nem jelent, és továbbra is bíznak benne, hogy az év végéig sikerül dűlőre jutniuk Ursula von der Leyenékkel.

Orbán Viktor reakciója ezután sokat váratott magára, azonban délután megtörte a csendet. Ennek ellenére nem az EU-s pénzek ügyében posztolt Facebook-oldalára, hanem a december 1-jén hivatalba lépő energiaügyi miniszterről, Lantos Csabáról és tárcájának feladatairól írt.

Úgy tűnik, a történelmi léptékű, az Európai Unió történetében páratlan pénzügyi zárolásról szóló híreket nem tartja érdemlegesnek, hogy bármit hozzáfűzzön. Ez azonban felér egy beismerő vallomással: azért vonják meg a forrásokat a kormánytól, mert kormánya végiglopta az elmúlt 12 évet.

Valódi Hírek