Döntöttek: Harmincból húsz ágyat megszüntetnek az egyik nagy hírű budapesti kórházban

Megszűnik a tüdőgyógyászati ügyelet az Uzsoki kórházban.

A kórház orvosigazgatója jelezte a Nemzeti Népegészségügyi Központnak, hogy csütörtöktől, vagyis december elsejétől 30-ból 20 ágyat megszüntetnek a tüdőgyógyászati ügyeleten — számolt be róla az RTL Híradó.

A kórházban már csak két tüdő szakgyógyász maradt elvándorlás és nyugdíjazás miatt. Az orvosigazgató levelét Kunetz Zsombor hozta nyilvánosságra, aki elmondta,

a rendszeres ügyelet megszűnik, köztük a hajléktalanok tüdőgyógyászati ellátása is.

A kórház korábban kiemelt szerepet töltött be a koronavírusos megbetegedések ellátásában is, és keddenként látott el ügyeleti szerepet az akut tüdőgyógyászati ellátásban, amit viszont most lemondtak. A feladatokat a Semmelweis Egyetem Üllői úti klinikája veszi át.

Az Országos Orvosi Főigazgatóság a portál megkeresésére azt közölte: a kórházban továbbra is folyamatos a tüdőgyógyászati készenlét, illetve a tüdődaganatos páciensek ellátása. Dolgoznak rajta, hogy a szünetelő ellátások továbbra is elérhetőek legyenek.

A portál felhívta rá a figyelmet, hogy az elmúlt időszakban szinte minden héten bezárt egy kórházi osztály valahol az országban, többnyire a szülészetek vannak bajban. Emlékeztettek, néhány napja például Szentesen tiltakoztak a helyi kórház szülészeti osztályának megszüntetése ellen.

Videó:

(rtl.hu)

Valódi Hírek