Korrupcióval és vesztegetéssel gyanúsít az ügyészség egy Pest megyei polgármestert

Félmillió forinttal fizetett le egy kormánytisztviselőt.

Előnyért hivatali kötelességet megszegve, üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmények miatt hallgatta ki kedden gyanúsítottként a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség egy Pest megyei település polgármesterét és két társát — közölte a Központi Nyomozó Főügyészség.

Közleményükben az érintett települést nem nevezték meg, és a korrupciós ügyben egyelőre a polgármester nevéről sem tettek említést, annak ellenére sem, hogy közszereplőről van szó.

A megalapozott gyanú szerint 2017-ben az ingatlan-nyilvántartási szakügyintézőként dolgozó kormánytisztviselőt azzal kereste meg egy férfi – aki a polgármester férje -, hogy felesége ingatlanának szomszédságában olyan telkek helyezkednek el, amelyek tulajdonosai a II. világháború után kitelepített sváb származású személyek, akik hiányos személyi adatokkal szerepeltek az ingatlan- nyilvántartásban.

A férj 450 ezer forintot ajánlott azért, hogy a kormánytisztviselő vonja össze ezeket az ingatlanokat egy helyrajzi szám alá,

és szorgalmazta továbbá, hogy tulajdonosként már csak a felesége nevét tüntessék fel a nyilvántartásban.

A kormánytisztviselő az ajánlatot elfogadta, az ígért összeget átvette, majd a polgármestert a 345-ről 4537 négyzetméterre növelt ingatlan kizárólagos tulajdonosaként valótlan adatokkal – megkerülve az előírt eljárási rendet, a jogszabályi feltételek hiányában az ingatlan többi tulajdonosát törölve – bejegyezte a közhiteles nyilvántartásba.

A polgármester – mint írták -, nem tett vallomást és

panasszal élt a gyanúsítás ellen.

A nyomozó hatóság azt a tájékoztatást adta, hogy az ügyről a büntetőeljárás érdekében más adat jelenleg nem közölhető.

(ugyeszseg.hu)

Valódi Hírek