Most érkezett: Orbán Viktor elárulta, mennyit fizet a rezsiért

Őt is elérte a rezsiválság.

Bedő Dávid még november 2-án kérdezte meg az Országgyűlés plenáris vitáján Orbán Viktort arról, mennyi rezsit fizet az ingatlanjai után. Orbán akkor még azt felelte, ő a törvények szerint lakhatna rezidenciában, de nem él ezzel a lehetőséggel, magánlakásban lakik, így magánügy, hogy mennyit tesznek ki a havi rezsiszámlái.

„Sok millió magyarral ellentétben a miniszterelnök képtelen volt válaszolni erre az egyszerű kérdésre. Azt viszont megígérte, hogy egy héten belül írásban fog válaszolni”

— fogalmazott két hét elteltével Bedő Dávid.

Kedden Bedő papíron, gépelt levélben kapott választ Orbántól, így végül nyilvánosságra kerülhetett, mennyi is a miniszterelnök nevén lévő, részben tulajdonában álló két ingatlan rezsiköltsége mostanában.

Orbán saját bevallása szerint tehát 102 946 volt tavaly ilyenkor a két háza rezsije összeadva, ez azonban idén novemberben már

300 571 forint

volt.

„Tisztelt Képviselő Úr! Itt küldöm. A budapesti házunk rezsije 2021 novemberében 55 190, 2022 novemberében 178,598 forint, a felcsúti házam rezsije pedig 2021 novemberében 47 756 forint, 2022 novemberében 121 973 forint volt.”

— írta Orbán.

A válaszlevélben nem szerepel a Bedő által nevesített hatvanpusztai családi birtok, valószínűleg azért, mert az papíron nem Orbán Viktor tulajdona. A miniszterelnök vagyonnyilatkozatai szerint kizárólag felcsúti háza és XII. kerületi lakása van legalább a résztulajdonában, míg autója, hajója, repülője és egyebe továbbra sincs, és egyetlen cégben sincs hivatalosan tulajdona.

(via Telex.hu)

Valódi Hírek