FRISS: Újabb hírportált csinál ki a Fidesz, sorra rúgják ki az újságírókat

Beindult a tisztogatás.

A Media1 információi szerint az Index testvérlapjához, az Indamediához tartozó Napi.hu 15 fős munkatársi gárdájából 2, köztük Szabó Dániel főszerkesztő-helyettes felmondott, 6-tól pedig maguktól válnak meg.

A távozók közül többen

tisztogatást

emlegettek.

A Media1 információi szerint Domokos László főszerkesztő leváltása után távozik Szabó Dániel főszerkesztő-helyettes is a Napi.hu szerkesztőségéből, valamint egy másik fontos munkatárs, Vámosi Ágoston is: mindketten már a felmondási idejüket töltik.

Mucsányi Marianna tartalomigazgató kinevezettje, Illisz László alig pár napot töltött a lapnál, de ennyi idő alatt rájött, hogy az egészségügyi állapota nem teszi alkalmassá a feladatra, majd

visszamenekült

az InfoRádióhoz.

Egyes stábtagok a Media1-nek arról beszéltek, Illisz megpróbál visszatérni az InfoRádióhoz: ez egyébként ma reggel már meg is valósult, vagyis úgy tűnik, az egészsége körül akkora gond nincs azért, mert rádiózni ezután is tud.

A Media1-nek egy inforádiós forrás azt mondta, nekik Illisz azt mondta, azért tér vissza, mert

rossz hangulattal

találkozott a Napi.hu-nál.

A rapid sebességű távozása a napi.hu-tól azért is érdekes, mivel a Media1 információi szerint kinevezését követő bemutatkozáskor egy hétfői napon még azt mondta Illisz a stábnak, annyira jól értik egymást Mucsányi Marianna tartalomigazgatóval, hogy akár képesek lennének befejezni egymás félbehagyott mondatait is. Pár nap múlva mégis elbúcsozott Illisz a Napi.hu-tól.

A Media1 informátorai arról beszéltek, hogy szerintük arról van szó, hogy mivel Mucsányi Marianna a kinevezettjén keresztül szembekerült a szerkesztőséggel, nem tudott velük együtt dolgozni, ezért inkább leváltják a szerkesztőség jelentős részét. Többen is felháborodásuknak adtak hangot a Media1-nek azzal kapcsolatban, ami a napi.hu körül történik.

A lapnál eközben felbukkanni látták azt a Sánta Andrást, aki korábban az Indexnél több médiaetikailag aggályos ügyhöz adta a nevét, például egy busztragédián gúnyolódott az egy napos utazáson résztvevőkön.

A napi.hu-hoz igazol át Németh Tamás is, aki az Index, a Világgazdaság, valamint a HírTV munkatársa volt, de dolgozott az Állami Számvevőszék (ÁSZ) kommunikációs munkatársaként is. Németh megbízott főszerkesztői állást kap a Napi.hu-nál.

(via media1.hu)

Valódi Hírek