Gulyás Gergely bevallotta, mi köze van az egyik legkártékonyabb fideszes intézmény létrejöttéhez

Kinyögte az igazat.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszternek köszönheti az Alapjogokért Központ, hogy el tudott indulni és fenn tudott maradni — derítette ki a Telex.

A lap annak járt utána egy videóban, hogy minek köszönhető, hogy az AK indulásakor tízmilliós támogatást kapott a Fidesztől, azóta pedig eljutottak odáig, hogy mára évente milliárdos támogatásokat kapnak.

A Polgári Magyarországért Alapítvány (PMA), a Fidesz pártalapítványa azon a napon, amikor az AK cégbírósági bejegyzése befejeződött, egy 31,6 millió forintos támogatást ítélt meg a Jogállam és Igazság Kft.-nek: ez a cég tartja fenn a Központot.

Gulyás azt mondta a Telexnek, hogy Szánthó Miklóssal 15 éve ismerik egymást, a kérdésre pedig, hogy szokott-e szólni a különböző szervezeteknek, hogy támogassák az AK-t, azt felelte:

„a Fidesz pártalapítványánál volt ilyen szerepem, azóta nincs ilyen szerepem”.

Amikor az AK elindult, Gulyás a Polgári Magyarországért Alapítványnak (PMA) volt a főigazgatója, így ő is támogatta a Központot — számolt be a miniszter.

Elmondta továbbá, hogy mindig is támogatta az AK-t, jó véleménnyel van a munkájukról, Szánthó Miklóstól pedig heti rendszerességgel szokott jogi segítséget kérni.

 

Valódi Hírek