Váratlan csörte a Fideszben: Saját párttársa rontott neki Kósa Lajosnak, a Liu testvérek távozása miatt

Erre nem számított Kósa.

Kubatov Gábor is reagált arra, hogy az olimpiai bajnok gyorskorcsolyázó Liu testvérek úgy döntöttek, elhagyják Magyarországot. A testvérek klubszinten versenyeztek a Fradiban, Kubatov az FTC elnökeként fejtette ki véleményét az ügyben a Hír TV-nek megnyilatkozva.

„Elsősorban hazánknak veszteség. Szerintem ez egyetlen dolgon múlt, hogy a szövetségnek nem sikerült megegyezni az edzőjükkel. A Fradi mindent megtett, próbáltunk közbelépni, kommunikálni, de a szövetség úgy döntött, hogy az ő edzőjüket nem fizeti tovább. Nem mentem bele mélyebben, hogy mi ennek az oka, csak fájdalmas. Két nagyon jó gyerekről van szó”

— mondta Kubatov, hangot adva kritikájának a korcsolya szövetség felé, amelynek elnöke Kósa Lajos. Egyébként Kubatov és Kósa is a Fidesz alelnöki tisztségét töltik be.

Mint ismert, a fivérek távozásának elsődleges oka, hogy az őket gyerekkoruk óta edző Csang Csing Lina távozik Magyarországról.

Kósa Lajos, a korcsolya szövetség elnöke, azt állította, a kínai szakember visszautasíthatatlan ajánlatot kapott országából. Kubatov szavaiból azonban kitűnik, lett volna lehetőség a megegyezésre.

Egyébként a testvérek úgy válthatnak csak könnyen országot, ha kifizetik azt a 300 millió forintot, amit a szövetség igyekszik beszedni tőlük az elmúlt három év felkészülésének költségei okán.

(444.hu)

Valódi Hírek