Most érkezett: Hét év börtönre ítéltek egy csalót, aki Pintér Sándor helyettesének adta ki magát

Saját családját is megkárosította.

T. Jószef embereket, köztük a saját családját is átvágta azzal, hogy dandártábornoknak kiadva magát Pintér Sándort és Szijjártó Pétert helyettesítette. T. Józsefet hét év börtönbüntetésre ítélték.

T. József Pintér Sándor belügyminiszterre hivatkozva, fedett nyomozók által használt lakások és autók eladási szándékával házalt, amikért a bűntársaival együtt milliós előlegeket vettek fel.

A vádlott saját családját is megkárosította, bűntársa többek között egykori szeretője volt, aki önként segített neki pénzhez jutni. A „dandártábornok” kitalált egy soha nem létező „fekete könyvet” is, amelyet ő maga szerkesztett meg fénymásolt, bárki számára hozzáférhető tanulmányokból.

Az elkészített dokumentumot pedig azzal értékesítette, hogy aki a benne foglaltakat megtanulja, azt elviszi vizsgázni, majd jól fizető állásokat szerez neki a rendőrségen, adóhivatalban, közigazgatásban, mindezt persze milliókért. A férfi pénzért vállalta azt is, hogy folyamatban lévő eljárásokat módosít, például úgy, hogy a fizető ügyfél autójának rendszámát nem azonosíthatja a gyorsahajtókat figyelő rendszer.

Az egykor taxisként dolgozó T. József ügyével kapcsolatban pénteken a Fővárosi Törvényszéken tartottak előkészítő ülést. A férfi csalás miatt már többször is ült korábban börtönben, utoljára 2019-ben szabadult, ami után felvette az édesanyja vezetéknevét.

A jelenleg is letartóztatásban lévő férfit folytatólagosan, bűnszövetségben és üzletszerűen elkövetett nagyobb kárt okozó csalás, hivatalos személyi jelleg színlelésével elkövetett befolyással üzérkedés miatt

bűnösnek találta a bíróság, amely ezért 7 évnyi börtönbüntetésre ítélte.

A férfi négy tettestársa bűnösségét szintén beismerte, a tárgyalás lefolytatását csak a másodrendű vádlott kérte .

„A védencem mindent beismert, nem tagad, elismeri, hogy csalt, átvert embereket”

— magyarázta Enzsöl Péter ügyvéd.

„És hogy miért hittek neki? Mert ilyen a világ. Sajnos, ezt lehet hallani nap mint nap, hogy az ügyek így mennek, hogy befolyással, ismertséggel előnyt lehet szerezni. Védencem ezt használta ki, vér nem tapadt a kezéhez, klasszikus magyar szélhámos”

— fogalmazott T. József ügyvédje.

(blikk.hu)

(Címlapkép: illusztráció)

Valódi Hírek