Mindig van lejjebb: Így próbál gizdázni Orbán a diplomáciában (+videó)

Minden parancsukat teljesíteni fogják.

Szijjártó Péternek rengeteg barátja van, közismerten a leghíresebb cimborája Szergej Lavrov, az Ukrajna ellen háborút megindító Oroszország külügyminisztere. Ám, mint kiderült, létezik a diplomáciai kapcsolatoknak egy ennél jóval magasabb szintje is:

a testvér.

Orbán Viktor még a múlt héten szónokolt a Türk Tanács ülésén Üzbegisztánban, beszéde pedig nemrég került fel a miniszterelnök honlapjára. Ebből pedig megállapítható, hogy egy családi asztalt ültek körbe a kazah, a kirgiz, az üzbég, az azeri, a török és a türkmén elnökkel. Itt pedig mindenki testvér, de a legnagyobb testvér maga az azeri elnök, Alijev, akit Orbán kétszer is a testvérének nevezett.

Így mondott köszönetet Orbán a testvéreinek:

Orbán már 2018-ban is elmagyarázta, hogy miért is van helyünk a Türk Tanácsban:

„Mint Önök is tudják, mi Magyarországon élünk, magyarok vagyunk, magyarul beszélünk. Ez egy egyedülálló és különös nyelv,

amely a türk nyelvekkel áll rokonságban.

Mi mindig is figyelemmel követtük a türk identitású országok együttműködését, mi vagyunk Önök között a legnyugatabbra költözött nép, amely a kereszténységet is felvette. Mi tehát egy Nyugaton élő keresztény nép vagyunk,

amely a hun-türk eredet alapján áll, a magyarok magukat Attila késői leszármazottjaként tartják számon”.

Orbán vélekedése azonban eltér a jelenlegi tudományos magyar állásponttól, ugyanis egyelőre a finnugor eredetben közmegegyezés van.

Szijjártó Péter a Türk Tanács üléséről pedig bejelentette az örömhírt is:

„sikerrel jártunk, mindenki mindenbe beleegyezett, így mi is alá tudtuk írni a Türk Államok Szervezete Aszálymegelőzési Intézetének budapesti létrehozásáról szóló megállapodást”.

(444.hu)

Valódi Hírek