Bővült az Árnyékkormány: Dobrev Klára bemutatta a romaügyi tanácsadóját

Segíteni szeretnének a roma fiataloknak, hogy kitörjenek a szegénységből.

„Az Árnyékkormány létrehozásakor azt mondtam Önöknek, hogy mivel számos feladatunk lesz ha helyre akarjuk állítani az elmúlt 12 év okozta károkat, a feladatok tükrében még bővülhet is az Árnyékkormány. Ez most az első ilyen pillanat. A mai napon az Árnyékkormány romaügyi tanácsadóját fogom bemutatni Önöknek.”

— kezdte Dobrev Klára a pénteki sajtótájékoztatóját.

Kijelentette: az általuk megálmodott Európai Magyarország a kisebbségekről is szól, mert nem lehetnek egyenlők és egyenlőbbek. Az Árnyékkormány a cigányságon is szeretne segíteni, és biztosítani a roma fiataloknak a kitörési lehetőséget.

Dobrev Klára erre a feladatra keresett megfelelő embert, és meg is találta őt Herfort Marietta személyében.

Herfort Marietta bemutatkozásában elmondta, hogy dolgozott újságíróként, kommunikációs szakemberként, az elmúlt 10 évben a romák képviseletével foglalkozott a civil szférában.

„A makacsságomnak köszönhetem, hogy eljutottam idáig. Makacs voltam akkor, amikor az általános iskolában azt tanácsolták, hogy ne menjek gimnáziumba, mert nem fogom bírni; akkor is, amikor azt mondta az osztályfőnök a gimnáziumban, hogy én úgysem jutok be az egyetemre, és nem lesz diplomám. Makacs voltam, nem adtam fel, és lett diplomám.”

— mondta. Hozzátette: mindezt anyagi háttér nélkül érte el, így minta és inspiráció lett a családjának és közösségének.

Elmondta, szeretne segíteni másoknak, hogy ne kelljen ennyit küzdeniük azért, hogy előrébb jussanak az életben. Azt szeretné, ha Magyarországon egyetlen roma gyereknek se kelljen azt hallania, hogy neki nem való az egyetem, és felejtse el a diplomát.

„Ezt az Európai Magyarországot képviseli a Demokratikus Koalíció, ezért egy pillanatig sem volt kérdés, hogy elfogadjam-e Dobrev Klára árnyékminiszterelnök felkérését. Minden tudásomat és tapasztalatomat egy ilyen Magyarországért fogom az Árnyékkormány szolgálatába állítani.”

— mondta.

Valódi Hírek