Mi történt? Cáfolta a kormány a kirúgott honvédelmi államtitkárral kapcsolatos információkat

Mégsem úgy van.

Cáfolta Orbán Viktor sajtófőnöke, hogy Maróth Gáspár vezetné majd a miniszterelnök közvetlen irányítása alá tartozó Katonai Irodát.

Ahogy arról beszámoltunk, hétfőn menesztették a honvédelmi tárca egyik államtitkárát, Maróth Gáspárt.

Akkor még úgy tűnt, hogy nem marad sokáig munka nélkül Maróth: a hírek arról szóltak, hogy a Miniszterelnöki Katonai Iroda vezetőjeként folytathatja.

Havasi Bertalan szerdán

cáfolta

a Telex megkeresésére ezt a sajtóhírt.

Maróth esetleges új pozíciója a HVG szerint azután vált érdekessé, hogy kedden kiderült: a múlt héten miniszteri posztjáról a tárcája átszervezése és az önálló Energiaügyi Minisztérium létrehozása miatt lemondott Palkovics László az állami hadiipari holding, a honvédelmi tárca alá tartozó, állami N7 Nemzeti Védelmi Ipari Innovációs Holding Zrt. vezérigazgatójaként folytatja.

A Katonai Iroda tevékenységéről azt írták a Magyar Közlönyben:

„a Miniszterelnök Katonai Irodája ellátja a miniszterelnök által meghatározott, a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség feladatainak végrehajtásával és működésének nyomon követésével kapcsolatos feladatokat, valamint figyelemmel kíséri a haderő- és védelmi ipari fejlesztési stratégiák és programok vezetői szándék szerinti megvalósulását”.

(kiemelt kép: Infostart)

Valódi Hírek