Gyors volt: Máris kiderült, milyen feladatot kaphat a menesztett államtitkár

Lassan mindenki a helyére kerül.

A kormányban sok változás történik most, a hétfői napon menesztették a honvédelmi tárca egyik államtitkárát, Maróth Gáspárt is.

Úgy tűnik azonban, hogy nem marad sokáig munka nékül Maróth, hiszen a Miniszterelnöki Katonai Iroda vezetőjeként folytathatja.

A Katonai Irodát nem régen hozték létre, azzal a céllal, hogy ellása a miniszterelnök által meghatározott, a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség feladatainak végrehajtásával és működésének nyomon követésével kapcsolatos feladatok, valamint figyelemmel kíséri a haderő- és védelmi ipari fejlesztési stratégiák és programok vezetői szándék szerinti megvalósulását.

A leírás alapján az iroda Maróth Gáspár személyére lett szabva, sok tapasztalata van ugyanis a magyar haderőfejlesztés koordinációjában.

Sem a Miniszterelnök Katonai Irodája, sem a Honvédelmi Minisztérium nem erősítette még meg az értesülést.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf azzal magyarázta az államtitkár menesztését, hogy véget ért a Honvédelmi Minisztérium munkájának átszervezése, a tárca feladatainak beazonosítása és kijelölése, és így újra kell szabni az államtitkárság feladatait is.

(via portfolio.hu)

Valódi Hírek