Sosem találod ki, kik fognak kaszálni a Vörösmarty téri karácsonyi vásáron!

Már nem az önkormányzat szervezi a vásárt.

A Fidesz-közeli AVB Kft. szervezheti az adventi vásárt, miután a fővárosi önkormányzat cége visszalépett — írta meg a Népszava.

A lap szerint az V. kerület azt a céget bízta meg a Vörösmarty téri vásár megszervezésével, ami már 12 éve szervezi a Szent István téri kerületi vásárt.

A döntést azzal indokolták, hogy az V. kerületnek nincs saját rendezvényszervező cége, és a szervezéshez szükséges gyakorlat és idő se állt rendelkezésükre, miután

a Budapest Brand Zrt. visszalépett.

Az önkormányzat cége azért lépett vissza, mert a kormány államosított több, a főváros által birtokolt közteret, és 99 évre használatba adta azokat a kerületnek.

Az AVB Kft. Krskó Tibornak az érdekeltségébe tartozik, aki korábban Csetényi Csabával – aki akkoriban Rogán Antal szomszédja volt – közösen milliárdos állami médiamegrendelésekhez jutott. Többek között ők üzemeltetik a Cigar Towert is az Erzsébet téren.

A lap szerint az AVB Kft. bevételei jól alakultak az elmúlt években. A 2019-es évet 333 milliós nettó árbevétellel zárták, míg a járvány évében vélhetőleg az elmaradó vásárok miatt alig 72,9 millióval, de ezt tavaly 273 millióra sikerült feltornászni.

A vásár november közepétől január elejéig lesz nyitva.

Valódi Hírek