Szijjártó felrobban a dühtől, mert kollégája az arcába mondta, hogy propagandát tol

Fájt neki az igazság.

Facebook-videót tett közzé Szijjártó Péter az EU-s tárgyalásairól, amelyben elégedetlenségét fejezte ki az Európai Unióban zajló folyamatok kapcsán. A külgazdasági és külügyminiszter azt állította: az egyik tárgyalópartnere azért akarja bevezetni a kilencedik szankciós csomagot, mert „a kilenc az egy helyes és jó szám„.

Felidézte: litván kollégája szerint a szankciók működnek, és aki mást állít, az az orosz propagandát tolja. Állítása szerint próbált észérveket felhozni neki, azonban kevés sikerrel.

Teljes mértékben evidenciaként létező tények kerültek — hát, hogy is mondjam — kihívás elé

— jelentette ki Szijjártó. Kijelentette: miután megkérdőjelezték azt az állítást, hogy a szankciók közelebb hozzák a háborúk végét, „ezt most egyesek elkezdték vitatni, és azt mondták, hogy ilyen sosem hangzott el„.

Ezzel kapcsolatban arról beszélt: megmutatta az Európai Külügyi Szolgálat hivatalos oldalát a kollégáinak, amelyen elvileg az szerepel, hogy a szankciók megállítják a háborút.

Bevallotta, hogy a német külügyminiszterrel „jól összeszólalkoztak” a szankciók miatt. Arról beszélt: Annalena Baerbockkal azon vitatkoztak, működnek-e a büntetőintézkedések, avagy sem.

Azt is kértem ott minden kollégától, címezve a német kollégának is és a luxemburgi barátomnak is, hogy ne hazugságokat terjesszenek Magyarország kapcsán, hanem a tényekről beszéljenek!

— mondta indulatosan.

Szijjártó Péter videója alább látható:

(Szijjártó Péter/Facebook)

Valódi Hírek