Mi történt? Már nem lehet tojást vásárolni az egyik legnagyobb üzletlánc internetes boltjából

Újabb korlátozásokat vezettek be.

Már nem lehet online megvásárolni a szerdán hatósági árasított terméket a Tesconál. Az eset nem egyedi, számos üzlet sorra vezeti be a mennyiségi korlátozásokat a kormányzat döntése után.

Most a Tesco gondolta úgy, hogy kisöpri online kínálatából az árstopos tojást. A szupermarket-lánc webes bevásárlási felületén a héten hatósági árassá tett tojásra rákeresve a keresőben valóban legfeljebb a kaszinótojás készétel és a népszerű édesség találatai ugrottak fel. A „Tejtermékek, tojás” kategóriára kattintva pedig csak a tejtermékek árui közül lehet válogatni, a tojás viszont nem jelenik meg.

A héten tett kormányzati bejelentés értelmében, a tojáson kívül a burgonya is hatósági áras termék lett, ebből az üzletben egyfélét lehetett kapni.

Az újabb árstopok bevezetését szerda délután jelentette be a kormány, ezek után a boltok sorra mennyiségi korlátozásokat vezettek be.

A Tesco-ban például lédig burgonyából legfeljebb 2 kilogrammot, csomagoltból legfeljebb egy csomagot, tojásból pedig maximum egy doboznyit lehet vásárolni, függetlenül attól, hogy az hány darabos.

Fotó: olvasónk

(penzcentrum.hu)

Valódi Hírek