FRISS: Orbán parancsára új kihívások elé kell néznie Müller Cecíliának

Új területet kap.

A kormány módosította a fővárosi és megyei kormányhivatal, valamint a járási (fővárosi kerületi) hivatal népegészségügyi feladatai ellátásáról, továbbá az egészségügyi államigazgatási szerv kijelöléséről szóló korábbi rendeletét.

A Magyar Közlönyben megjelent új szabályozás szerint Orbán Viktor miniszterelnök csütörtöktől új feladattal bízta meg Müller Cecíliát.

A kormányfő ugyanis az országos tiszti főorvost jelölte ki a veszélyhelyzettel összefüggő átmeneti szabályokról szóló 2021. évi XCIX. törvény 91. § (1) bekezdése szerinti feladatok ellátására.

A 24.hu vette észre, hogy az idézett paragrafus a koronavírus-járvány okozta megbetegedésben elhunytak hozzátartozóinak megsegítésére létrehozott, közhasznú tevékenységet végző alapítványra vonatkozik.

A koronavírusban elhunytak hozzátartozói támogatást kérhetnek az alapítványtól, amely a kérelem megalapozottságának vizsgálatához a járványügyi feladatkörben eljáró egészségügyi államigazgatási szervtől, vagyis mostantól már Müller Cecíliától kérhet ki adatot.

(24.hu)

Valódi Hírek