FRISS: Országos népszavazást kezdeményeztek a Magyarországon épülő környezetromboló akkumulátorgyárak ügyében

A kormány akkugyártó nagyhatalommá kívánja tenni az országot.

Szerintük elfogadhatatlan, hogy az emberek megkérdezése nélkül valósítanak meg országszerte környezetkárosító beruházásokat.

Az LMP országos népszavazást kezdeményez az akkumulátorgyárak építéséről — jelentette be kedden sajtótájékoztatón Schmuck Erzsébet, az ellenzéki párt társelnöke.

Schmuck elmondta: az LMP elfogadhatatlannak tartja, hogy a kormány az emberek megkérdezése nélkül nyújt több tízmilliárd forintos támogatást külföldi nagyvállalatoknak,

amelyek tönkreteszik a lakókörnyezetet és elhasználják a vízkészletet.

Hozzátette: Debrecenben a helyi választási bizottság első fokon már engedélyezte pártja helyi népszavazását a háromezer milliárd forintból létesítendő kínai akkumulátorgyárról. Mint elmondta, az embereket ugyanis nem kérdezték meg a jelentős hő- és hanghatással járó és óránként ezer köbméter vizet használó gyárról.

Schmuck Erzsébet kiemelte, az akkugyártás országos probléma,

a kormány akkugyártó nagyhatalommá kívánja tenni az országot;

Győrszentivánon és Tatán is hasonló beruházást készítenek elő. Az LMP azonban elfogadhatatlannak tartja a jelentősen környezetkárosító beruházásokat, azt pedig különösen, hogy mindezt a Fidesz az emberek megkérdezése nélkül vinné véghez.

(magyarnarancs.hu)

Kapcsolódó:

Kiszivárgott: Egész Debrecent veszélyezteti a kínai akkumulátorgyár megépülése

.

Veszélybe kerülhet Debrecen ivóvize a kínai akkumulátorgyár miatt

.

Valódi Hírek