Példátlan kiállás: A Szegedi Tudományegyetem több mint száz oktatója is támogatja a tanárokat

Szolidaritás.

Közös nyilatkozatban támogatja a közoktatás helyzetének javításáért küzdő tanárokat és diákokat 116 szegedi oktató és dolgozó, akiknek többsége a Szegedi Tudományegyetem természettudományos és informatikai tanszékein tanít, illetve kutat.

Az egyetem munkatársai egyetértenek a a pedagógusok bérköveteléseivel, a közoktatás megújításának igényével, a tanárok és diákok terheinek észszerűsítésével és a sztrájkjog csorbítatlan visszaállításának követelésével.

A nyilatkozat aláírói között sokan közismert egyetemi emberek Szegeden:

akadémiai tagok, professzorok, címzetes egyetemi tanárok, tanszékvezetők, továbbá csatlakoztak nem oktató munkakörben dolgozók és kutatók is.

A nyilatkozók külön szót emelnek a természettudományos tantárgyak oktatásának helyzetéért, amelyet különösen elkeserítő állapotban lévőnek látnak, és aminek negatív hatásait meglátásuk szerint mind a felsőoktatásban, mind a munkaerőpiacon egyre erőteljesebben érezni lehet.

A tanárok mellett edig kiálltak az Eötvös Lóránd Tudományegyetem munkatársai is, többen egy napi bérüket is felajánlották a sztrájkoló tanároknak.

Kedden az egyházi iskolák tanárai tartanak tüntetést Budapesten, november 14-től pedig két budapesti iskola is egyhetes sztrájkba kezd.

(via telex.hu)

Valódi Hírek