Hatalmas delegációt vitt magával Orbán Amerikába — Az adófizetők fizették az egészet

Valószínűleg nem volt olcsó.

Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója, Máté János, a Miniszterelnöki Programirodát vezető államtitkár, Havasi Bertalan, a miniszterelnöki sajtóirodát vezető helyettes államtitkár és Németh Zsolt országgyűlési képviselő mellett a miniszterelnökkel utazott további kilenc, meg nem nevezett személy a Miniszterelnöki Kabinetiroda részéről, és egy tízfős biztonsági személyzet is augusztusban az Egyesült Államokba, amikor Orbán Viktor beszédet mondott a konzervatív konferencián, a CPAC-n — derül ki Külgazdasági és Külügyminisztérium válaszából, amelyet Ujhelyi István EP-képviselő, az Esély Közösség alapítójának közérdekű adatigénylésére adtak ki.

Szijjártó Péter külgazdasági- és külügyminiszter kíséretéhez tartozott:

  • Sztáray Péter biztonságpolitikáért és energiabiztonságért felelős államtitkár,
  • Hidegh Attila nemzetközi együttműködésért felelős helyettes államtitkár,
  • Paczolay Máté sajtófőnök.

A tájékoztatás szerint Orbánt további kilenc meg nem nevezett személy kísérte el a Miniszterelnöki Kabinetiroda részéről, és egy tízfős biztonsági személyzet is velük tartott. A külügyi tárcától további három meg nem nevezett munkatárs és kétfős biztonsági személyzet bővítette a csapatot.

Ez azt jelenti, hogy egy 21 fős delegáció és 11 biztonsági személy amerikai útját fizette a magyar állam.

Ujhelyi a Szabad Európának hangsúlyozta: a delegáció nem államügyek intézése végett utazott az Egyesült Államokba. Ujhelyi szerint az lenne a minimum, hogy legalább annak részleteivel és költségeivel a kormány tételesen elszámol.

A pontos költségelszámolás még nem ismert.

(via szabadeuropa.hu)

Valódi Hírek