Navracsics Tibor bírálta a Fidesz döntését: Elmondta, mit tart hatalmas hibának

Nem véletlenül lépett át a KDNP-be.

Navracsics Tibor, a területfejlesztésért és az uniós források felhasználásáért felelős tárca nélküli miniszter adott interjút a 24.hu-nak, amiben kitért az uniós forrásokra, beszélt az Európai Néppárttal való kapcsolatáról és területfejlesztésért felelős miniszteri jövőjéről is.

Navracsics azt várja, hogy november végére megszületik a döntés az uniós források Magyarországra érkezéséről, szerinte még az idén megkaphatjuk a pénzt, és az abból ígért pedagógus-béremelés meg fog történni.

KDNP-s tagságáról azt mondta a miniszter, hogy számára ez identitás kérdése, ő az európai kereszténydemokrácia részének tartja magát, neki fontos, hogy ott vannak az Európai Néppártban.

Navracsics azt is elmondta az interjú során, hogy szerinte

hiba volt a Fidesz részéről kilépni az Európai Néppártból,

hiszen egy jelentős kapcsolati rendszerből esett ki így a kormánypárt.

Navracsics szerint a KDNP is sokkal szuverenitáspártibb lett az Európai Unión belül, ezzel kapcsolatban neki sok vitája van belső fórumokon, még Orbán Viktorral is szokott arról beszélgetni, hogy nem kéne ennyire elfordulni az európai elköteleződéstől.

A miniszter várja már, hogy a területfejlesztéssel tudjon foglalkozni, erre nagyobb hangsúlyt is szeretne fektetni, mint az uniós forrásokra.

Valódi Hírek