Kiakadt a DK politikusa, hogy Orbánék kit jelölnek a „korrupcióellenes” hatóság alelnökének

Kecskére a káposztát?

Beszámoltunk róla, hogy az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnöke, Windisch László bejelentette, kiket jelöl az Integritás Hatóság vezetőinek.

Ez az az állítólag „korrupcióellenes” hivatal, amelyet abban a reményben hoznak létre Orbánék, hogy így megkaphatják az uniós pénzeket, amelyeket lassan egy éve tart vissza az EU a brutális fideszes korrupció miatt.

Windisch a hatóság elnökének Biró Ferencet, elnökhelyettesének pedig Holbusz Tímeát és Dabóczi Kálmánt jelöli.

Ez utóbbi személyen akadt ki a DK képviselője, korábbi főpolgármester-helyettese, Gy. Németh Erzsébet, aki emlékeztett rá, hogy ő maga személyesen is tett feljelentést a Dabóczihoz kötődő, csúfosan elbukott elektronikus jegyrendszer botránya miatt.

Gy. Németh Erzsébet posztját változtatás nélkül idézzük:

A Demokratikus Koalíció mindig figyelmeztetett arra, hogy a jogállam megteremtése jelszavának harsogása bizony nem fogja Magyarországot megtisztítani a mindent áthálózó korrupciótól. Orbán azt akarja, hogy a kecske (oligarchák ) is jóllakjon és a káposzta is megmaradjon (lenyúlják és zsebre vágják a közpénzt).

Az Állami Számvevőszék fideszes elnöke azt a Dabóczi Kálmánt javasolja az Integritás Hatóság alelnökének, aki személyében felelős volt a fővárosi elektronikus jegyrendszer rengeteg pénzt felemésztő óriási bukása miatt.

Magam is feljelentést tettem az ügyben, amihez később csatlakozott Tarlós, majd őt követően Karácsony is. Mit gondolnak, hol tart a büntetőeljárás? Elárulom, még vádemelés sem történt: a botrány haszonélvezői megvédik az elkövetőt.

Amúgy nem gondolom, mert nincs rá bizonyítékom, hogy Dabóczi maga meggazdagodott volna ezen a rettenetes korrupciós botrányon. Ám az bizonyos, hogy elfordította a fejét, semmit sem tett a korrupció ellen. Íme, ő a Fidesz jelöltje a korrupcióellenes harchoz.

Soha, egyetlen percig sem gondolták komolyan, hogy visszaszorítják a korrupciót, hiszen éppen ők a korrupció kedvezményezettei, ők lettek milliárdosok az elmúlt évek során.

Az Árnyékkormány konkrét, határozott javaslatokat tett az asztalra. Ahogy Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök fogalmazott: “Vagy mi öljük meg a korrupciót, vagy a korrupció öl meg bennünket!”

Amint az Árnyékkormány javaslatai megvalósulhatnak, a korrupciót felszámoljuk, és minden nehézség nélkül hozzájutunk azokhoz az eurómilliárdokhoz, amelyekre a magyar emberek annyira várnak már!


.

Valódi Hírek