Ilyen nincs: Kiderült, igazából miért szállt rá az amerikai nagykövettel találkozó bírára a fideszes propagandamédia

Volt itt valami a háttérben.

Kormányhoz közelálló médiumok kezdtek el támadni két bírát, Matusik Tamást és Vasvári Csabát, amiért azok találkoztak David Pressmann amerikai nagykövettel.

A Fidesz-média propagandasajtója és “véleményvezérei” napok óta azt igyekeznek magyarázni, hogy bírák “nem politizálhatnak”, aminek értelmében kiderül az is, hogy az ő véleményük szerint, politizálás, ha találkoznak az amerikai nagykövettel.

A fideszes sajtó odáig ment, hogy lemondásra szólították fel a két bírát, az Országos Bírói Tanács azonban közleményben kiállt mindkettőjük mellett, emiatt Varga Zs. András, a Kúria elnöke nekik is rontott.

Bár a kormánymédia cikkeiben erről nem esik szó, de Matusik Tamás bíra jelentkezett az Európai Unió nyomására létrehozott korrupcióellenes Integritás Hatóság (IH) elnökének, sőt, az Alkalmassági Bizottság elfogadta a pályázatát is.

Az Integritás Hatóság elnöki és elnökhelyettesi posztjára csütörtökig kell, hogy Windisch László, az Állami Számvevőszék elnöke előterjessze a neveket Novák Katalinnak.

(nepszava.hu)

Valódi Hírek