Az Árnyékkormány segítséget nyújt az embereknek a decemberben érkező rezsiszámlák kifizetésében

Rezsimentő Alapot indítottak.

A német kancellár bejelentette, hogy az embereknek nem kell befizetniük a decemberi rezsiszámláikat, mert a német állam kifizeti helyettük. Ez nem csak minden német állampolgárt, hanem az összes kis- és középvállalkozást érinti — hívta fel a figyelmet Varju László, a DK képviselője, energia- és rezsiügyi árnyékminisztere csütörtökön.

Hozzátette: két határral arrébb tehát nincs szükség önsanyargató spórolásra, senki nem kapcsoltatja ki a fűtését a rezsiszámláktól félve, egy európai kormány ugyanis megvédi a polgárait a rezsiválságtól.

Közölte: a magyarok eközben állami segítség és támogatások helyett, „csak” hétszeres rezsiemelést, és EU-ellenes plakátkampányt kaptak Orbán Viktortól.

„Ezért van szükség az Árnyékkormány Rezsimentő Alapjára”

— hangsúlyozta a politikus, kiemelve, hogy az Árnyékkormány szerint a német kormány megmutatta, hogy mit tesz egy ilyen helyzetben egy európai kormány. „Nem másra mutogat, nem felelőst keres, hanem támogatja az embereket és a vállalkozásokat, kifizeti helyettük a decemberi rezsiszámlát” — tette hozzá Varju László, megjegyezve, ilyet az Orbán-kormánytól nem várhatunk, ezért is van ekkora szükség az Árnyékkormány Rezsimentő Alapjára.

„Minél többen jelentkeznek, hogy segítsenek, minél többen lesznek rezsimentők, annál több embernek fogunk tudni segíteni a decemberben érkező rezsiszámla kifizetésében”

— hangsúlyozta, majd hozzátette:

„Fogjunk össze és segítsünk egymásnak a bajban, mert az Orbán-kormány senkinek sem fog segíteni!”.

Varju László rámutatott, hogy a német kormány 9 milliárd – azaz 9 ezer millió eurót – fog költeni a lakosság, és a kis- és középvállalkozások rezsiszámláira. Hozzátette, egy olyan országban kapnak az emberek ilyen segítséget, ahol egyébként a minimálbér közel 1600 euró, azaz több mint 630 ezer forint. Megjegyezte azt is, hogy Németországban az infláció a felét sem éri el a tragikus magyar drágulásnak, az élelmiszerek pedig sok esetben még olcsóbbak is, mint nálunk.

„Kinek mit intézett a kormánya”

— jegyezte meg a politikus ironikusan, utalva Orbán Viktor korábbi kijelentésére.

Varju László elmondta: nem a háború és nem a szankciók, hanem az Orbán-kormány a felelős a rezsiválságért.

Videó:

.

Valódi Hírek