Tovább nő a Mészáros-birtok, ifjabb Lőrinc is belelendült a földvásárlásba

Jól megy az üzlet.

Tihany egyik legjobb fekvésű ingatlana kerülhet immár teljes egészében a Mészáros család érdekeltségébe – értesült az rtl.hu.

A telek egy részéről már nyáron megállapodott Mészáros Lőrinc fia, egy októberi adásvételi szerződés alapján viszont egy újabb földdarab is hozzá kerülhet

104 millió forint

értékben. A két ingatlanrészért így összesen 404 millió forintot fizethetnek ki.

Az óvári dombon fekvő telket érintő megállapodás szerint az 5484 négyzetméteres ingatlannak nagyjából a 15 százalékát vásárolja meg ifjabb Mészáros Lőrinc.

A telek 104 millió forintos árát azonban nem fogja kifizetni, mert az eladónak, Eppel Jánosnak – aki a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének az elnöke, korábban pedig a kormányzati tendereken rendre sikerrel szereplő Porsche Hungária vezetője volt – „teljesítési kötelezettsége” áll fenn Mészáros Lőrinc fiával szemben, így a vételárat teljes egészében ebből írják majd le.

Az rtl.hu a Fejér B. Á. L. Zrt.-n keresztül megkereste ifjabb Mészáros Lőrincet, hogy megtudják, milyen adósságról lehet szó, ám a kérdésekre nem érkezett válasz. Eppel János telefonon annyit közölt, hogy az adásvételt részben magánügynek, részben pedig üzleti titoknak tekinti, ezért nem szeretné kommentálni.

A „rét és gazdasági épület” besorolású ingatlannak jelenleg még hivatalosan három tulajdonosa van: Eppel Jánoson kívül egy másik magánszemély, valamint az ART-COM Kft., utóbbi az idősebb Mészáros Lőrinchez köthető EKHO Magántőkealapnak az érdekeltségébe tartozik.

A másik magánszeméllyel nyáron állapodott meg a fiatalabb Mészáros Lőrinc a tulajdonrészének eladásáról, azért a földdarabért 300 millió forintot kell fizetnie.

Mindez azt jelenti, hogy ha életbe lépnek a megállapodások a magánszemély-tulajdonosokkal, akkor

teljes egészében

a Mészáros család érdekeltségébe kerülhet az ingatlan.

A fiatalabb Mészáros Lőrinc a szerződés aláírásával azt is vállalta, hogy öt évig nem adja el a termőföldet és azt mezőgazdasági tevékenység céljára használja.

Valódi Hírek