Megsemmisítő válasz: Példaszerűen rakta helyre a tanárokat gyalázó propagandistát Gábor György

Ez fájhatott.

Ahogy arról beszámoltunk, a Sajtóklub vasárnapi adásában minősíthetetlen mondatokkal gyalázta a tanárokat, és a tanártüntetésen beszédet mondó slammert, Pankotai Lilit a kormánypropagandista Bencsik András.

Gábor György filozófus Facebook-oldalán kommentálta az adást, bejegyzését már több mint 400-an megosztották:

Tegnap este egy kedves ismerősöm küldte át az anyagot. Nem nézek tévét, ezeket még véletlenül sem, de egész nap dolgoztam, így aztán erőt vettem magamon, s gondoltam, pihenésképp belenézek.

A helyszín az agyontámogatott nemzeti-keresztény kurzustévé stúdiója, a résztvevők a nemzeti-keresztény kurzus agyontámogatott szócsövei, sokoldalúan felkészült ideológusai.

Egy műsor, négy elemzővel.

Legelébb a magyar oktatási helyzetet bontották ki a maguk képére és hasonlatosságára, önálló meglátásaikkal, önálló nyelvezetükkel, szubtilis látásmódjukkal, mély szakértelemükkel, érzékenyen, felkészülten, komoly elméleti ismeretekkel és gyakorlati tapasztalatokkal, nemzetközi kitekintéssel.

A magyar pedagógusokat tudós szavakkal írják le, megtisztelő jelzőkkel, amelyeket nyilvánvalóan kirobbanó hálával és köszönettel fog értékelni a magyar pedagógustársadalom. Hasonlóképp a szülőkhöz, akik végre megtudhatják, hogy az éppen iskolába járó gyerekeik

vagy már szörnyetegek, vagy azokká nevelődnek, oszt annyi.

Hogy aszongyák:

„Söpredék lepte el a pedagógusi pályát… momentumos nagypofájú nihilista, semmiházi társaság lepte el az iskolákat, beleértve az egyházi iskolákat is… Tanárok buzdítják szégyentelen szerepre a diákokat, ez katasztrófa… Ellepte a pedagógusi pályát, főleg a középiskolákban egy olyan sötét társaság, amelyik kizárólag csak rombolni akar… az iskolákat nihilista, gyűlölködő, gúnyolódó légkör határozza meg… névtelen tanárok osztályokat fertőznek meg… ellepték a tanári pályát ezek a szörnyetegek, és ezek a szörnyetegek nevelnek fel egy szörnyeteg generációt…

A tanárokkal van baj, nagyon nagy baj, tesznek tönkre egy generációt módszeresen, és arra készülnek, hogy 15-20 év múlva, amikor ezek szavazóképesek lesznek (sic! 15-20 év múlva!!! – az elemi iskola matematika órái ellógva), majd a Momentumot betolják a parlamentbe mint kormánypártot, és akkor nekünk annyi… Nagyon nagy baj van. Ébresztő! Megtalálták Magyarország gyenge pontját, ez a szemét társaság, az SZDSZ feléledt… Pedagógusaink a tudományos mindenszarizmust tanítják, ez a világnézet…

Megszállták az oktatást… A tanárok nem a pedagógus bérekért lépnek föl, hanem ki akarnak robbantani egy permanens zavargáshullámot, mert meg akarják buktatni ezt az egészséges (sic! egészséges!) civilizált rendszert… Sötét csürhe maga mellé állította ezeket a megbolondított és eltévesztett gyerekeket is, és ezek lázadásra készek stb.”

Ám vannak kivételek:

„De tegyük hozzá, hogy azok, akik bennünket néznek, azok nem ilyenek.”

Közben szociálpszichológiailag is értékelik a helyzetet:

„butuska fruska”, „hülyeségeit leírja”, „nem szabad komolyan venni, amit mondott, súlytalan, komolytalan dilettánsok, egymás hülyeségeivel szórakoztatják egymást… egy kislányból cédát csinálnak.”

Nevelési elveikkel, a legfrissebb szakirodalmon alapuló edukációs nézeteikkel is megajándékoznak bennünket:

„apjának két nagy pofont kéne adni a lányának, hogy édes lányom, te hülye vagy, hogy beszélhetsz így…”

De esztétikai-irodalomelméleti tanításból is kijut:

„A pályám elején művészi szövegek elemzését tanítottam az iskolában. És elnézést a nézőktől a tudományoskodásért (sic!!!), de a művészi nyelv jellemzője, hogy eltér a hétköznapi nyelvhasználat normáitól. El lehet térni máshogy is, csak azt nem művészetnek, nem költészetnek nevezzük, hanem barbarizmusnak.”

Próbálom elképzelni azt a szerencsétlen barbárt, bizonyos William Shakespeare-t, aki minden igyekezetével azon volt, hogy a kocsma közönségének előadott darabjaiban eltérjen a hétköznapi nyelvhasználattól, bizonyítandó, hogy ő művész és nem barbár.

Az első bemutatóját valószínűleg már

nem követte volna több,

mert vagy atyai módon beszélte volna le a korabeli angol kocsma végtelenül toleráns publikuma művészi pályájának folytatásáról, vagy egy impulzív, hektikus matróz fizikai tekintélyének adta volna egyértelmű jelét, amelynek következményei beláthatatlanok lettek volna, lévén a korabeli angol egészségügy csak alig valamivel lehetett fejlettebb a mai magyar kórházi állapotokénál.

Aztán menetrendszerűen kijut a „retkes, büdös” komcsizásból (a Somogy megyei MSZMP lapjánál felcseperedett, később az akkori Népszabadságban a szovjetbarát ideológiáról himnikus strófákban lelkendező beszélgetőtársnak az arcizma sem rándul), legyen mindez egészséges paradigma a söpredék pedagógusok, valamint a cédákká és szörnyetegekké nevelt gyermekeink számára.

És közben hatalmas bruhahák, hihihik, hahahák, no és persze meghitten árad a „szar”, a „k*rva nagy”, a „ki a k*rva anyád nevelt fel”, a „kutyap*csázás”, a „lószar”, a „hülye”, az „elröfögi” vagy a „szarjancsi”.

Együtt a NER szakmai-tudományos és keresztény értékrendet valló moralistái, íme az ő „egészséges civilizációjuk”.
Nekik legyen mondva!

De sajna nekünk van mondva!

Valódi Hírek