Hatalmas a baj: Közel egymillió háztartás mehet tönkre az orbáni rezsiemelés következtében

Kinek mit intézett a kormánya.

Egy kutatás szerint 900 ezer háztartás kerül bajba az energiárak növekedése miatt, a háztartások több mint 20 százalékának a megélhetése is veszélybe kerülhet,, 161 ezer háztartás pedig biztosan be fog dőlni, derül ki az Intro kutatásából, amit az ATV Mai Téma című műsorában mutattak be.

Varju László, energia- és rezsiügyi árnyékminiszter elmondta, hogy a Demokratikus Koalíció hónapok óta erről beszél, bár az ő számításaik kisebb számot mutattak. Indokoltnak tartja az árnyékkormány által javasolt rezsimoratóriumot, ami hatalmas segítséget jelentene a háztartásoknak.

A G7 újságirója, Jandó Zoltán szerint szociális szempontoka is figyelembe kellett volna venni, ha ez megtörtént volna, akkor ez a szám sokkal kisebb lenne.

A Pulzus kutatóintézet által elkészített kutatás szerint az emberek 66 százaléka mondta azt, hogy érinti a rezsiemelés, hiába vett egy átlagot a kormány, ami alatt nem emelkednek a számlák.

Az átlagfogyasztás számításakor bekerülhettek olyan házak, lakások is a számításba, amik nem lakhatási célt szolgálnak, például az üdülők nagyon lefelé viszik az átlagot.

A szakértők szerint sokkal nagyobb segítség lenne a lakosságnak, ha a lkaásokat, házakat korszerűsítenék, hiszen sokan szinte az utcát fűtik.

Valódi Hírek