Tiltakozik a debreceni ellenzék a városba érkező több ezer török vendégmunkás miatt (+videó)

Korábban azt mondták, magyar munkahelyeket teremtenek.

A debreceni ellenzék arra hívta fel a figyelmet, hogy egész konténerfalu épül a debreceni BMW-gyár mellé török vendégmunkásoknak, ám korábban arról volt szó, hogy a gyár megépítése majd magyar munkahelyeket teremt.

A gyár megépítésében segédkező török vendégmunkásoknak hoznak létre konténerlakásokat a debreceni építkezésen. Az üggyel kapcsolatban Gondola Zsolt Zoárd ,a debreceni Civil Fórum képviselője az ATV Híradó számára elmondta: problémásnak érzi, hogy

több ezer török vendégmunkás érkezik a városba a gyárépítkezésekre.

Kérdéses szerinte az is, hogy a 200 ezres város fel van-e készülve a több ezer vendégmunkás érkezésére.

A BMW-gyár megépítését egy török cég végzi el, ők hozatnak Törökországból is építőmunkásokat.

Varga Zoltán debereceni DK-s parlamenti képviselő az üggyel kapcsolatban arra hívta fel a figyelmet, hogy

eredetileg arról volt szó, hogy a beruházás Magyarországon fog munkahelyeket teremteni,

ehhez képest „több mint kétezer pakisztáni, török, meg ki tudja milyen vendégmunkás” érkezik majd, ami Varga szerint közbiztonsági és közegészségügyi kockázatot is jelent Debrecenben.

Debrecen fideszes polgármestere azt mondta, nem érti „a baloldali” képviselők aggodalmát, mert a városban már most is közel száz nemzet polgárai dolgoznak, tanulnak.

„Debrecen számára a közbiztonság rendkívül fontos. Debrecen az ország egyik legbiztonságosabb városa, ennek a fenntartása továbbra is érdekünk, és bárki dolgozik, bármilyen nációhoz tartozóan itt Debrecenben, a közbiztonság kritériumairól gondoskodni kell”

— vélekedett a bevándorlásellenes fideszes polgármester, aki szerint nem baj, hogy több ezer török vendégmunkás érkezik a városba.

Videó:

(atv.hu)

Valódi Hírek