Olyan drága lett az élelmiszer Magyarországon, hogy már Ausztriába járnak vásárolni a magyarok

„Mi már inkább Ausztriában vásárolunk, jobb és néha olcsóbb is” — írták.

Már régóta mondogatják-mondogatjuk, hogy a sógoroknál minden jobb. De hogy olcsóbb is, azt kevesen hiszik. Pedig így van, vagy legalábbis részben így van — ez olvasható a Menedzsment Fórum egyik friss olvasói levelében. Egy másikban pedig az áll, hogy a gázártámogatás körül még mindig vannak igazságtalanságok.

A portál Aranyélet című rovatában rendszerint a hét aktuális eseményeiről kérdezik az utca emberét, vasárnaponként pedig olvasói leveleket fogadnak.

„A lányom mondta, hogy van ez az oldal és itt elmondhatom a véleményemet. Hát el is mondom, nem lesz hosszú. Én sem a 300 ezer forintos nyugdíjat kapók táborához tartozom, még nem is vagyok az, de éppenhogy több a fizetésem az átlagnál, ami valljuk be, nem sok mindenre elég. Viszont a feleségemmel kitaláltunk egy dolgot.

Hozzá kell tennem, hogy nem messze lakunk az osztrák határtól. Egy ismerősünk rendszeresen átjár dolgozni kocsival és megkértük, hogy nézzen szét a helyi diszkont áruházban, s ha valamit olcsóbbnak lát, például tej vagy ilyen alap élelmiszer, akkor vegye meg és mi kifizetjük, ha meghozza.

Azért gondoltunk erre, mert úgy hallottuk, hogy ott más, vagyis jobb ugyanannak a terméknek a minősége.

Persze ennek csak akkor van értelme, ha eurónk van.

Na most: A fiunk már három éve Németországban dolgozik és azt mondta, hogy nyit nekünk egy eurós számlát és abból szépen fizethetjük ezeket a fuvarokat, így nem veszítünk a bitangul romló forint miatt. Megtanított mobilon átutalni is, így a nekünk fuvarozó ismerősünk is gyorsan megkapja az eurót. Csak reménykedni tudunk, hogy egyrészt a fiunk még sokáig tud kinn dolgozni, másrészt ennek az ismerősnek (egyébként villanyszerelő) is lesz munkája.

Ja, és hogy az osztrákoknál nem lesz olyan durva az infláció, mint nálunk.

Egyelőre jól állunk mindegyikkel. Hát, csak ennyit akartam leírni.

Kovács István, még nem nyugdíjas”

— olvasható az egyik beküldött levélben.

(mfor.hu)

Valódi Hírek