Kiszállt a NAV egy polgármesterhez, mert 200 milliót csalhatott el a munkatársaival

Lecsaptak rájuk.

Ellepték a Nemzeti Adó- és Vámügyi Hivatal nyomozói a kompolti polgármesteri hivatalt múlt kedden reggel 8 és este 9 óra között. A hatóság munkatársai adatokat töltöttek le a hivatal szerveréről pályázati csalás gyanúja miatt.

A Blikk információi szerint egy 200 millió forintos pályázat miatt nyomoznak, amelyet az önkormányzatnak felzárkóztatásra kellett volna költenie. A nyomozók azt vizsgálják, megalapozott-e az a feltételezés, miszerint

semmit nem valósítottak meg a programból,

ellenben fals dokumentumokat állítottak elő arról.

A vád szerint jelenléti íveket gyártottak, illetve fotókat csatoltak a felzárkóztatási program meg nem valósult eseményeiről. Ezeket a dokumentumokat keresték a NAV munkatársai.

Az adóhatóság sajtóosztálya nem erősítette meg és nem is cáfolta meg a vizsgálat tényét. Sejtelmesen annyit írtak, hogy „nincs nyilvánosságra hozható információ„.

A Balázs Zoltán által vezetett önkormányzat EFOP-pályázatai miatt már nyáron házkutatást tartottak a NAV-osok. Akkor kilenc nyomozó egy teljes napon át vizsgálta a hivatalt. Balázs Zoltán akkor cáfolta, hogy őt is kihallgatták.

Az történt, hogy a NAV kijött, áttekintette az iratokat, és egyes iratokat el is vitt további áttekintésre

— közölte a 24.hu kérdésére a fenyűző életvitelét elmondása szerint lottónyereményekből finanszírozó polgáremester.

(Blikk nyomán)

Valódi Hírek