Mi történt? Váratlanul otthagyta Márki-Zay mozgalmát Magyar György

Alapember hagyta ott a Mindenki Magyarországa Mozgalmat.

„A hír valóban igaz. Többirányú elfoglaltságom miatt megterhelő volt számomra az MMM elnökségében a munka, át kell adnom a helyem a fiatalabbaknak”

— erősítette meg Magyar György ügyvéd az Alfahír számára a távozásáról szóló híreket.

A Márki-Zay Péter által vezetett Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) éppen szombaton tartott közgyűlést, ahol a portál információi szerint az egyik alapító, Magyar György bejelentette a mozgalomból való távozását.

„Nem politikai okok miatt állok fel. A civil szférában folytatom a munkát”

— tette hozzá Magyar György.

Az ügyvéd szerint az ellenzéki pártok sem támogatták teljes szívvel az MMM-et, illetve annak elnökét a tavalyi előválasztás során és azt követően a mozgalom is veszített népszerűségéből.

Ugyanakkor megjegyezte, szerinte szükséges lenne a további együttműködés az ellenzéki pártok között, ami a közelgő önkormányzati választás során a civilek hatékonyabb bevonását teszi szükségessé.

„Ezen a választáson a civileknek nagyobb szerepet kell kapniuk. Tehát ellentétben az országgyűlési választással, most az ellenzéki pártoknak kellene a civilek mögé felsorakozni és nem fordítva. Az MMM szerepe mostanra kissé kacskaringós lett. Márki-Zay Péter pártalapításban gondolkodik, de szerintem amit ő elképzelt, hogy az MMM a civilek pártja legyen, az egy politikai nonszensz”

— értékelte Magyar György.

Az ügyvéd szerint távozásában az is közrejátszott, hogy mostanra nagyon kevés alapító maradt az MMM-nél.

(alfahir.hu)

Valódi Hírek