FRISS: Feljelentést tesznek a DK-s polgármesterek a gusztustalan bombás plakátok miatt (+videó)

Rémhírterjesztés és a közveszéllyel fenyegetés miatt.

A DK polgármesterei feljelentést tesznek a kormány bombás plakátjai miatt — jelentette be szerdán Szaniszló Sándor, a XVIII. kerület DK-s polgármestere.

Szaniszló közölte: mára Budapestet és az ország több pontját is elárasztották azok az óriásplakátok, amelyek a legújabb kormányzati pénzszórásnak a példaképei.

A politikus szerint mindamellett, hogy ezek a bombás plakátok minden normális életvitelű ember számára elfogadhatatlanok, tudni kell, hogy éppen a szankcionált Oroszország az, aki bombát dob az ukrán lakosságra.

„Az unió – mindenki tudja Magyarországon – nem vet ki semmilyen szankciót, sem háborús fenyegetést Magyarországgal szemben,

csak olyan szankciók vannak érvényben, melyeket Orbán Viktor is megszavazott”

— hívta fel a figyelmet Szaniszló Sándor, hozzátéve: a Demokratikus Koalíció polgármesterei úgy döntöttek, hogy a bombás plakátok miatt,

rémhírterjesztés és közveszéllyel való fenyegetés miatt, a mai napon feljelentést tesznek.

A politikus világossá tette: ezek a bombás plakátok teljes mértékben megtévesztik a lakosságot, és elterelik a figyelmet arról a szociális válságról, amelyet az Orbán-kormány eddigi munkássága okozott.

„Amennyiben ezek az óriásplakátok így fennmaradnak, szeretnénk felhívni azokat a társaságokat is, akik az óriásplakát cégek tulajdonosai, vagy vezetői, hogy ha nem szedik le ezeket a plakátokat, ők is bűnrészesek ebben a cselekményben”

— húzta alá Szaniszló Sándor, majd arra emlékeztetett, hogy éppen az Orbán-kormány volt az, amelyik néhány éve még az előző járvány idején, meghozta azt a döntést, hogy aki vészhelyzet idején rémhírterjesztéssel, vagy közveszéllyel való fenyegetéssel fenyeget, vagy ezt a cselekményt elvégzi, akkor az 3 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

„Éppen ezért a Demokratikus Koalíció polgármesterei a mai napon megteszik a szükséges büntető feljelentést az ügyben”

— mondta Szaniszló Sándor.

Videó:

.

Valódi Hírek