Felháborodtak az emberek, amiért a fideszes önkormányzat durván megritkítja a tömegközlekedést

„Így szoktathatók le módszeresen az emberek a tömegközlekedésről”.

„Mindkét sopronkőhidai járatot törölték. Eddig sem volt könnyű busszal bejutni a városba, most még nehezebb lesz. Így módszeresen leszoktathatók az emberek a tömegközlekedésről. Ha most mindenki megpróbálja valahogy megoldani ezt a problémát, akkor a döntéshozók ebből azt a furcsa következtetést fogják levonni, hogy elegendő a kevesebb busz is”

— számolt be a Népszava riportjában egy soproni férfi a különös esetről.

A lap szombaton írt arról, hogy spórolásra hivatkozva durván befékezte a soproni közlekedést a fideszes önkormányzat, így jóval ritkábban járnak az autóbuszok,

bizonyos vonalak pedig szombat óta végleg megszűntek.

Az egyik helyi gépkocsivezető elmondta: egy forgalmas megállóban arra figyelt fel, hogy a megszokottnál jóval több idős ember kerekes bevásárló szatyorral akart felszállni. Kiderült, hogy a többség a már megszűnt járattal akart a piacra eljutni. Dühösek lettek arra a hírre, hogy hiába vártak és azért is, mert nem tudtak a járat kimaradásáról. Úgy látszik, a buszon kifüggesztett tájékoztató szöveget nem mindenki olvasta el.

„A Jereván-lakótelepen egy busz indulása előtt egy másik járművezető is kifejtette véleményét a járatritkításról. – Az önkormányzat szerint ennek a döntésnek a spórolás az oka, ami elfogadhatatlan indok” — jegyezte meg.

„Ezt az utasok is így gondolják?

Hogyan gondolhatnának mást, amikor reggelente autóbusszal nem tudnak időben eljutni a munkahelyükre, vagy a gyerekeket mostantól busz helyett valamelyik szülőnek autóval kell vinni az iskolába, hogy ne késsenek el”

— sorolta kérdéseit a férfi, aki szerint ez egy rossz döntés, ami a visszájára fordul. Hozzátette, ahogy egy épületet, úgy a korábban sokáig jól működő rendszert is le lehet rombolni. A felépítése viszont igen nehéz és fáradtságos munka, ráadásul költséges is.

A lap arról is beszámolt, hogy egy fiatalember az édesanyjával együtt egy a végállomáson, az oszlopra erősített – egyébként már érvénytelen – menetrendet böngészte tanácstalanul. Elmondták, ők hallottak a járatritkításról, ám nem tudták, hogy az mikortól lép érvénybe. Így a szeles időben hiába vártak a temetői járatra.

„Az utasok körében egyértelműen nagy a felháborodás”

— mondta egy forgalomból kiállt autóbuszvezető.

A lap írt arról is, hogy a legnagyobb elégedetlenség a Sopronhoz tartozó Bánfalván tapasztalható, ott egy járat megszűnt, a másik meg nem megy tovább a központnál, így a település egyes részeire csak a brennbergbányai busszal lehet eljutni, ami hétköznap óránként, szombat déltől pedig kétóránként közlekedik.

(nepszava.hu)

Valódi Hírek