Dr. Czeglédy Csaba: Orbán Viktor kiszolgáltatta Magyarországot az “olcsó” orosz gázért

Összeszedte a tényeket.

Miközben Magyarországon hétszeres árat fizetünk a gázért az orbáni rezsiemelés miatt, Európában folyamatosan csökken a gáz piaci ára.

Dr. Czeglédy Csaba összeszedte a tényeket Orbán Viktor és Szijjártó Péter orosz üzletéről, és hogy a kormány hogyan veri át a magyar lakosságot.

Dr. Czeglédy Csaba posztját változtatás nélkül közöljük:

“Miközben napjainkban az európai piacon a gáz ára csupán 30-40%-kal több, mint közvetlenül a háború előtt (lásd a képen a grafikont), mi Magyarországon mégis az év eleji ár sokszorosát fizetjük jelenleg az orosznak a gázért.

Nézzük a tényeket:

❗️Orbán Viktor és Szijjártó Péter a választások előtt azt hazudták, hogy briliáns külpolitikánknak köszönhetően rendkívül kedvezményesen kapjuk az orosz gázt. Majd kiderült, hogy valójában egy előnytelen konstrukcióban, piaci áron vásároljuk azt. Most már annyira nem tudunk fizetni, hogy a Gazpromtól Orbánék részletfizetést kértek.

❗️Az „olcsó orosz gázért” cserébe kiszolgáltatta Orbán Magyarországot Putyinnak. Soha nem látott mélypontra süllyedt hazánk megítélése saját szövetségeseink szemében is.

❗️Orbán továbbra is sikerként kommunikálja, hogy Magyarország különutas politikát folytat, miközben a cseppfolyós gáz tankerek már kikötni sem tudnak, sem kitárazni, mert nincs elég tározói kapacitás az LNG terminálokban. Idehaza csak duma volt Orbánék részéről, hogy drasztikusan csökkentjük az orosz gáztól való függőségünket.

❗️Orbán az irreálisan drágán vásárolt gázzal teljesen beborította a magyar költségvetést és a külkereskedelmi mérleget, aminek következtében a forint árfolyama sosem látott mélységekbe került, a jegybanki alapkamat pedig másfél évtizedes csúcson van.

❗️Egy dologban sikerült magunkat felküzdenünk az európai toplistára: inflációban az elsők vagyunk! Ki fizeti meg ennek az árát? A legszegényebbek, mert az infláció az alacsony keresetűeket sújtja mindig leginkább. „Természetesen” az ÁFA mértékét nem csökkentik Orbánék, mert kell az államnak a bevétel.

❗️Orbánék elhibázott gazdaságpolitikája miatt munkahelyek szűnnek meg, összezuhan a lakáspiac, csökkennek a reálbérek. Ez vár ránk a közgazdászok szerint 2023-ban.

Csak egy kérdés maradt: az orosz földgázt közvetítőkön szerzik-e be Orbánék, és ha igen, akkor ezen közvetítői cégek nyereségéből mennyi pénz landol svájci bankszámlákon?
Hiába titkosították Orbánék az oroszokkal kötött gázszerződést, annak részletei nyilvánosságra fognak kerülni.
“Valakik” milliárdokat keresnek az oroszoktól többszörös áron vett gázon.”

Valódi Hírek