FRISS: Fontos mérföldkőhöz érkezett a Demokratikus Koalíció, Magyarország legnagyobb ellenzéki pártja

Ma 11 éve alakult a Demokratikus Koalíció.

Fontos nap jött el a Demokratikus Koalíció számára, ugyanis Magyarország legnagyobb ellenzéki pártja a mai napon, október 22-én ünnepli 11. születésnapját. A DK közösségi oldalán is beszámolt minderről, közleményükben kiemelték, ők alkotják a legösszetartóbb politikai közösséget hazánkban.

A jeles alkalomból Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke is megemlékezett, a közösségi oldalán is megosztott egy videót a hét közepén tartott pécsi tagtoborzó fórumról, ahol többek között elmondta, hogy hol tart jelenleg a Demokratikus Koalíció és milyen terveik vannak a jövőre nézve.

A közzétett videóban úgy fogalmazott: a DK minden tekintetben Magyarország legerősebb ellenzéki pártja, „ami okot ad arra, hogy a megtett úttal ne legyünk elégedetlenek, azonban nem ad okot arra, hogy az elért eredménnyel önmagában elégedettek legyünk”.

„Most más célt nem fogalmazhatunk meg, minthogy a következő kormány meghatározó, legnagyobb pártjaként kívánunk megfelelni a hazafias kötelességeinknek, szolgálni a hazát. Erre készülni kell, nem megy magától”

— mondta Gyurcsány Ferenc, majd hangsúlyozta, muszáj készülniük a kormányzásra, és minél tovább vannak az ellenzékben, annál komolyabban kell venniük ezt a feladatot. Ezért hosszas gondolkodás után úgy döntöttek, hogy a DK számára a felkészülés legjobb módja az, ha árnyékkormányt alakítanak. Az árnyékkormány vezetésére pedig Dobrev Klárát kérte fel a Demokratikus Koalíció elnöksége.

Hozzátette:

mindezzel az volt a céljuk, hogy legyen egy ellenzéki alternatívája az Orbán-kormánynak.

(Demokratikus Koalíció/Facebook)

Valódi Hírek