Botrány: Az iskolákban fűteni sem tudnak, de sofőr viszi dolgozni a szigetvári tankerületi igazgatót (+videó)

Bognár László korábban fideszes képviselő volt Pécsen.

Sofőr várta péntek reggel háza előtt Bognár Lászlót, a Szigetvári Tankerületi Központ igazgatóját. Az rtl.hu számolt be róla, hogy Bognár ezzel az autóval érkezik az 50 kilométerre levő munkahelyére. Hozzátették, az autó fél órát is várt rá.

Korábban Hadházy Ákos országgyűlési képviselő számolt be arról, hogy az igazgató szolgálati autóval jár. Bognár nem reagált az RTL megkeresésére, a Klebelsberg Központ pedig azt írta:

„a tankerületi vezetőknek nincs személyi sofőrjük, és szolgálati autót sem kapnak személyes használatra. A kocsikat logisztikai, szállítási, ellenőrzési, karbantartási feladatokhoz veszik igénybe, illetve a kötelező hivatalos programokkor használják”.

Az RTL szintén beszámolt korábban a szigetvári tankerületi dolgozók kétnapos csapatépítő programjáról, amit augusztusban tartottak. Mint kiderült, háromcsillagos szállodában szálltak meg, borvacsorát és drávai hajótúrát is fizettek nekik a tankerület pénzéből.

Bognár erre úgy reagált, „a tankerületi működés tapasztalatait, illetve az elkövetkező időszak feladatait” beszélték át a dolgozókkal.

Egyébként Bognár május végéig fideszes képviselő volt Pécsen, azt mondta azért mondott le, mert sem a munkahelye, sem a lakhelye nem köti a városhoz. Ekkor már másfél éve volt a tankerületet vezetője.

Az RTL felvételt is készített az eseményekről:

(rtl.hu / 444.hu)

Valódi Hírek