Az újpesti polgármester elárulta, miért lépett ki a Momentumból

Déri Tibor a DK frakcióját választotta volt pártja helyett.

Déri Tibor Újpest ex-momentumos polgármestere családi okokra hivatkozva nem kíván 2024-ben újra indulni a pozíciójáért. Ezt közölte a Momentummal, akik szerinte méltatlanul fogadták a döntését – mondta a Klubrádió Megbeszéljük című műsorában.

A polgármester elmondása szerint a párton belüli feszültségek következtében döntött aztán úgy, hogy kilép onnan, és a DK frakciójában folytatja munkáját.

Déri felidézte, hogy mikor a 2019-ben indult a polgármesteri címért, kikérte családja véleményét erről. Akkor a családja vállalta ezt a lemondásokkal terhes helyzetet, és támogatták Dérit törekvésében – mondta a polgármester.

A hivatalban eltöltött három év azonban megmutatta neki, hogy polgármesternek lenni olyan

0-24-es elfoglaltságot jelent,

amely során az önkormányzat minden egyes ügyét ismernie és koordinálnia is kell. Ezért most is leült a családjával, hogy beszéljenek Déri magánélethez fűződő viszonyáról. Elmondása szerint a családja arra kérte őt, hogy töltsön velük több időt. Ezért döntött úgy, hogy bár a politikában maradna, de polgármesterként nem folytatja tovább.

Déri elmondása szerint egy rossz hangulatú beszélgetést folytatott Gelencsér Ferenc, Momentum-pártelnökkel, amikor közölte vele, hogy nem kíván újra indulni polgármesterként. Valószínűleg ezen döntése miatt függesztették fel párttagságát – mondta Déri.

Ugyanakkor ő továbbra is az újpesti önkormányzat munkáját szeretné segíteni, tette hozzá. Elmondása szerint azért döntött a DK frakciójához való csatlakozás mellett, mert

jó kapcsolatokat ápol

a párt budapesti polgármestereivel. Velük sikeresen tud együttműködni, és ezáltal a főváros fejlődési dinamikáját is eredményesebben tudják közösen terelgetni. A DK-val együtt nagyobb támogatottsággal tudnak kiállni a közös ügyeikért – nyilatkozta Déri Tibor.

Valódi Hírek