Havi félmilliót fizetnek Szijjártóék egy volt focistának egy barcelonai munkáért, de van itt egy kis bibi

Egy kicsit utánanéztek a munkájának.

Havi bruttó 500 ezer forintot kap a külügynél végzett munkájáért a volt válogatott focista, Vincze Ottó, de nem nagyon van nyoma annak, hogy ezt a munkát elvégezné — számolt be a 24.hu csütörtökön.

Szijjártó Péter még 2020-ban jelentette be, hogy Vincze feladata lett a barcelonai magyar örökség feldolgozása.

Ennek ellenére az elmúlt két és fél évben nem igazán lehetett olvasni, hallani arról, milyen előrelépés történt a barcelonai magyar örökség feldolgozásában — hívja fel a figyelmet a lap.

A 24 közérdekű adatigénylésére a Külgazdasági- és Külügyminisztérium egy homályos feleletet adott, amelyben

kerülték Barcelona említését.

„Vincze Ottó a Külgazdasági és Külügyminisztérium nemzetközi sportdiplomáciai tevékenységének folytatásához kapcsolódó sportdiplomáciai feladatokat lát el, valamint közreműködik a Külgazdasági és Külügyminisztérium és a Teqball közötti diplomáciai-adományozási tevékenység koordinálásában és a magyarországi labdarúgó-akadémiák külföldi kapcsolatainak összehangolásában”

— írták.

A volt focista a feladatai ellátásáért havi bruttó 500 ezer forintot kap.

Vincze két éve, a kinevezésekor még nagyon lelkesen nyilatkozott a Ripostnak arról, hogy mi minden fog csinálni új pozíciójában. Akkor a bulvárlap azt írta, hogy Vincze már fel is vette a kapcsolatot Magyarország barcelonai főkonzuljával, Taróczy Balázs egykori teniszezővel.

Ennek ellenére a külügy válasza szerint 2020 óta a focista

nem járt hivatalos úton Barcelonában.

Valódi Hírek