Figyelmeztet az OMSZ: fagyra ébredünk pénteken

Nem lesz melegünk.

Péntekre virradóra a keleti országrészben nagy területen lehet 0 és -4 Celsius fok, a fagyzugos helyeken pedig akár -5, -6 fok is elképzelhető — közölte Fehér Balázs, az Országos Meteorológiai Szolgálat meteorológusa csütörtöki videójában.

A meteorológiai szolgálat YouTube-csatornáján közzétett videóban kifejtette: csütörtök éjszaka derült lesz az ég, de nyugat felől fátyolfelhőzet húzódik az ország fölé.

A Dunántúlon általában 2-7 fok között alakul a minimum-hőmérséklet, a keleti országrészben viszont nagy területen lesz 0, -4 fok, a fagyzugos helyeken -5, -6 fok is elképzelhető — mondta.

A meteorológiai szolgálat a Facebook-oldalán úgy fogalmazott, ez lehet a szezon első, nagy területet érintő fagyos hajnala.

{A}z ország keleti felén sok helyen lehet legalább talajmenti fagy! A Dunántúlon a fokozatosan növekvő, vastagodó magasszintű felhőzet és a megélénkülő délies légmozgás megakadályozza az erőteljes éjszakai lehűlést.

A legnagyobb bizonytalanság fagy szempontjából az ország középső részein van, ugyanis a nyugat felől érkező felhőzet pontos érkezése határozhatja meg arrafelé a legalacsonyabb éjszakai hőmérsékletet.

Szombatra aztán felhősre fordul időjárásunk, esőre is több helyen van esély. A hétvégén már nem kell fagyokra számítani, melegedésre számíthatunk.

— írta az OMSZ a Facebook-oldalán.

(Országos Meteorológiai Szolgálat/Facebook/YouTube/MTI)

Valódi Hírek