Kiderült: A kormány 3000 forintot kér már azért, ami eddig mindenki számára ingyenes volt

Egy tollvonással.

Egy új törvényjavaslat értelmében megszűnik az ingyenes tulajdoni lap letöltésének a lehetősége. Mindez „A területi közigazgatás működésével, az ingatlan-nyilvántartással és a területfejlesztéssel összefüggő egyes törvények módosításáról” című törvényjavaslatból derült ki.

A törvényjavaslat szerint

ezen túl csak hiteles tulajdoni lapmásolat lesz igényelhető 3000 forintért,

az eddigi 3600 helyett — írta az adó.hu.

A javaslat indoklásában megjegyezték, hogy papír alapon nem hiteles tulajdonilap-másolat már 2010. január 1-je óta nem szolgáltatható.

A törvénymódosítás ezzel kivezeti az elektronikusan szolgáltatható nem hiteles tulajdonilap-másolatot is, amely tartalmában a hitelesítési záradék kivételével teljesen megegyezik a hiteles tulajdonilap-másolattal, felhasználhatósága azonban a hitelesítési záradék hiánya miatt jóval korlátozottabb — írta a napi.hu.

Mindezt azzal indokolták, hogy a tervezett szabályozás növeli az ingatlanforgalom biztonságát, ezáltal az ingatlan-nyilvántartásba vetett közbizalmat azáltal, hogy az egyes jogügyletek, illetve hatósági intézkedések elektronikusan hitelesített adattartalmú tulajdoni lapokon alapulnak.

(napi.hu)

Valódi Hírek