Újabb intézmény került bajba a rezsinövelés miatt — Már a bentlakók fürdését sem tudják kigazdálkodni

Az intézmény nem tudja kigazdálkodni a megemelkedett fenntartási költségeket.

Összevonják a Kecskeméti Szakképzési Centrum kollégiumait, a lakók 7-8 személyes szobákba kerülnek az energiaválság miatt kialakult helyzet következtében. Az igazgató további megszorítások bevezetéséről tájékoztatta az érintetteket, illetve az elszálló rezsiárakat is megosztotta közleményében.

A rezsinövelés drámai mértékben érintette az intézményt, Ignácz Bence főigazgató a nehéz helyzetben meghozott döntésekről 10 tagintézmény tanulóit és szüleit tájékoztatta. A kecsup.hu helyi hírportál beszámolójában azt írta, a takarékossági döntésekre azért volt szükség, mert

az intézmény fenntartási költsége 10-szeresére emelkedhet, azaz 20-22 millió forintról 230-250 millióra.

Az intézmény úgy kénytelen spórolni, hogy kollégiumokat vonnak össze, továbbá a kétágyas szobák lakóit három- vagy négyágyasba, a hatágyas szobák lakóit hét-nyolc ágyasba költöztetik.

Több épületben is átszervezik az oktatást és összevonnak iskolákat, valamint tavaszra ütemezik át a gyakorlati oktatást, télen csak jelenléti oktatást terveznek. Ezeken túl kétműszakos tanrendet és 35 perces tanórát vezettek be.

A kollégiumokban korlátozzák a melegvíz-használatot 20:00 és 22:00 óra között, és a gyakorlati helyen dolgozó diákok felé azt a kérést intézték, ahol lehet, zuhanyozzanak le a munkahelyen.

(blikk.hu)

Valódi Hírek