Kiszivárgott egy belső levél: Nagyon durván meghúzta a nadrágszíjat Gulyás Gergely a Miniszterelnökségen, itt vannak a részletek

Még a pogácsán is spórolnak.

Az év utolsó három hónapjára drasztikus intézkedéseket vezettek be a Gulyás Gergely vezette Miniszterelnökségen — értesült a 24.hu.

A lap birtokába jutott egy szeptember végén kiadott belső tájékoztatás, amelyet a vezetőknek küldtek szét. Ebben többek közt az áll, hogy

„a kiegyensúlyozott költségvetési gazdálkodás fenntartása miatt

a vezetőknek és dolgozóknak egyaránt részt kell vállalni

a kiadások lefaragásából”.

A levélben megtiltják a létszámbővítést, a Minisztériumba nem lehet új munkatársakat felvenni, de külsős szakértőkkel és tanácsadókkal sem lehet új szerződéseket kötni.

Nem lehet új számítógépeket, programokat vásárolni, az informatikai eszközöket cserélni, továbbá vissza kell fogni az információs kampányokat, publikációkat is.

A reprezentációs költségeket is megnyesték: az államtitkárok és helyetteseik a repi keretüknek csak a felét használhatják fel, de még az értekezleteken kirakott

pogácsa és üdítő mennyiségét is csökkentik.

A külföldi utakkal kapcsolatban új szabály, hogy nagyobb küldöttséggel nem lehet utazni, de a belföldi utakat is korlátozták.

A lap kérdéseire egy szűkszavú közleményben válaszolt a Miniszterelnökség, amelyben a brüsszeli szankciókat okolják az energiaárak emelkedése miatt, majd azt írják:

„A kormány ebben a nehéz gazdasági helyzetben is biztosítja Európa legnagyobb rezsitámogatási programját a magyar emberek számára.

A rezsicsökkentés több ezermilliárd forintos kiadási terhe mellett is a kormány tartja a célként kitűzött költségvetési hiányt”.

 

Valódi Hírek