Kijött a lista, kiket támogatott szeptemberben a Szerencsejáték Zrt. — Nem akárki kapott több millió forintnyi ingyenpénzt

A szerencse lánya.

70 millió forint szponzorpénzt osztott ki a Szerencsejáték Service Nonprofit Kft. – írta meg a hvg.hu. Az összeg nagyobb része két NER-közeli céghez vándorolt, kisebb része a kultúrára támogatására ment.

A támogatási lista transzparens és naprakész közzétételét eddig lazán kezelő Szerencsejáték Service Nonprofit Kft. ezúttal nem várt hónapokig, hanem már október közepén közzétette a szeptemberi listát, innen tudható, hogy melyik négy szervezet osztozhatott az összesen nettó 70 milliós kereten:

  • Netrise Hungary Kft. 40 millió Ft+Áfa
  • Mathias Corvinus Collegium 5 millió Ft+Áfa
  • Magyar Állami Operaház 20 millió Ft+Áfa
  • Herald Europa Kft. 5 millió Ft+Áfa

Szeptemberben a legtöbbet, a teljes szponzorációs keret 57 százalékát egy cég kapta, a Netrise Hungary Kft., amely az egyik leglátogatottabb magyar női portál, a femcafe.hu kiadója.

Egyedüli tulajdonosa Bessenyei István, aki miután 11 évig járhatott MSZP-s belépővel a Parlamentbe, 2017-ben a kormányfő lánya, Orbán Ráhel köreiben tűnt fel, később pedig Rogán-Gaál Cecília és Sarka Kata üzleteiben vett részt, utóbbit

feleségül is vette,

mostanában pedig az ATV vezérigazgatójával közös bulvárbizniszt visz.

A Netrise cégbe Bessenyei 2017-ben szállt be, azóta a vállalkozás szárnyal: addigi 200 milliós bevétele és 1 százalék körüli profitrátája már 2018-ban 1,5 milliárdra, illetve 51 százalékra nőtt, és azóta is minden évben megismételte azt, a médiapiacon egyedülálló bravúrt, hogy forgalmának

több mint 50 százalékát

könyvelheti el adózott eredményként. Így jelentős osztalékot is ki tudott venni a cégből mindig. Tavaly például – amikor 1,25 milliárdos árbevétel mellett 637 milliós adózott eredmény született – szinte a teljes profitot, 621 milliót.

A Netrise Hungary Kft. egyébként nem először jut támogatáshoz az állami lottócégtől, hiszen szintén 40 milliót kapott már 2019 februárjában is, de támogatásra érdemesnek találta a Szerencsejáték-cég a vállalkozást 2018 áprilisában is, amikor 35 milliót kaptak. Bessenyei egy másik érdekeltsége, a Budapest Tenisz Centrum Nonprofit Kft. 2019 novemberében kapott 15 milliós szponzorációs szerződést.

Valódi Hírek