Jakab Péternek most van elege: Fel akarja oszlatni a parlamentet és új választást akar

Szerinte nem erre szavaztak áprilisban a magyarok.

Felhívást tett közzé Jakab Péter a Facebookon. Arra kéri a képviselőket, hogy álljanak mellé, mozgalmával ugyanis kezdeményezi, hogy a magyar parlament oszlassa fel magát. Ehhez 100 képviselőre van szüksége.

Jakab posztját változtatás nélkül közöljük:

„Mára világossá vált, hogy a Fidesz hazugsággal nyerte meg a választást. Rezsicsökkentést ígértek, ehelyett a villany árát a kétszeresére, a gáz árát a hétszeresére emelték.

A kisvállalkozások támogatását ígérték, ehelyett a kivéreztetik a KATÁ-sokat. Adócsökkentést ígértek, mégis maradt a világrekorder 27 százalékos ÁFA. Az oktatás és az egészségügy helyzetének rendezését ígérték, most mégis tanárokat rúgnak ki, fenyegetnek meg, a várólisták a végtelenbe nyúlnak.

Április 3-án a magyarok nem erre szavaztak!

A Nép Pártján Mozgalom ezért kezdeményezi, hogy a parlament oszlassa fel önmagát,

és legyen új választás; immár az igazság ismeretében! Döntsék el a magyarok: akarják-e még a Fideszt és a brutális megszorításokat, akarnak-e még mindig háborúzni Brüsszellel, vagy inkább a békét, az Európai Ügyészséget, az uniós forrásokat és a valódi válságkezelést választják egy új, szakértői kormánnyal.

Ahhoz, hogy a parlament feloszlassa önmagát, egyszerű többség, vagyis 100 képviselő kell.

Bíztunk benne, hogy az ellenzék mögöttünk áll, de a Jobbik már bejelentette, nem támogatják az új választást, mondván, a jelenlegi rendszer jelenti számukra a stabilitást. Mondják ezt a forint zuhanórepülésénél, 430 forintos eurónál.

A Nép Pártján Mozgalom azonban nem adja fel! Arra kérünk benneteket, minden létező fórumon – e-mailben, telefonon, sms-ben, messengeren, személyesen – szólítsátok fel az országgyűlési képviselőket, fideszeseket és ellenzékieket egyaránt: támogassák a parlament feloszlatását és új választás kiírását!

Nincs időnk 2026-ig várni, akkor sem, ha ez egyeseknek kényelmes parlamenti széket jelent!

Vesszen a kormány, győzzön a nép!”

.

.

Valódi Hírek