A DK bejelentette: Rezsimenedékeket hoznak létre a rászorulóknak (+videó)

Segítenek a kormány helyett is.

„A DK-s polgármesterek csak úgy, ahogy jómagam is, mindent megteszünk azért, hogy a lehető legtöbbet segítsünk a bajban azok számára, akik odahaza az elszállt energiaárak miatt a hidegben, a sötétben töltenék a mindennapjaikat. Jöjjenek, rezsimenedékeket hoztunk létre a főváros harmadik, hetedik, tizenegyedik, tizenötödik és tizennyolcadik kerületében, valamint Zalaszentgróton és Polgáron”

– jelentette be Bősz Anett, a DK főpolgármester-helyettese egy online sajtótájékoztatón.

A főpolgármester-helyettes elmondta, hogy a felsorolt helyeken kívül a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és fiókhálózata, valamint a Budapest Történeti Múzeum is rezsimenedékként fognak szolgálni sok más kulturális intézménnyel együtt.

Dr. Kiss László harmadik kerületi polgármester elmondta, hogy a békásmegyei könyvtárban biztosan lesz rezsimenedék, és Óbudán is keresik a helyszínt.

Niedermüller Péter bejelentette: a hetedik kerületben a Varázsdoboz játszóház és a nyugdíjas klubok fognak rezsimenedékként szolgálni.

A Dr. László Imre polgármester vezette tizenegyedik kerületben öt nyugdíjas klubban és két 60 pluszos programközpontban alakítanak ki rezsimenedéket.

Cserdiné Németh Angéla tizenötödik kerületi polgármester elmondta, hogy náluk a Csokonai Művelődési és Rendezvény Ház lesz a rezsimenedék.

Szaniszló Sándor bejelentette: a tizennyolcadik kerületben három kerületi könyvtár szolgál majd rezsimenedékként, ahol kulturális programokkal is készülnek a betérőknek.

Baracskai József, Zalaszentgrót polgármestere elmondta, hogy az idősek otthonát nyitják meg a rászorulók előtt rezsimenedékként.

A Tóth József vezette Polgáron a polgárőrség által használt irodát alakítják át rezsimenedékként.

A teljes sajtótájékoztatót itt tudod megnézni:

Valódi Hírek