Pofára esett a kormánylap: Rónai Sándor helyretette a Magyar Nemzet gusztustalan hazugságát

Homokszem került a propagandagépezetbe.

A Magyar Nemzet kedden arról írt, hogy rendőrök vezették el Rónai Sándort, a DK EP-képviselőjét a müncheni reptéren.

Rónai Sándor Facebook-oldalán cáfolta a hazugságot, bejegyzését teljes terjedelmében közöljük:

Meglehetősen érdekes, de természetesen az igazságot nyomokban sem tartalmazó cikk jelent meg rólam a Magyar Nemzetben. Ma Brüsszelből Budapestre müncheni átszállással kellett utaznom.

Sajnos a Covid óta a légiközlekedés nem megy olyan zökkenőmentesen, mint korábban, sok a késés, és így sokszor több időt kell utazással tölteni, mint eredetileg tervezzük és adódnak ennél nagyobb kényelmetlenségek is.

Brüsszelből ma sajnos nem tudott időben elindulni a repülőgép, így félő volt, hogy lekéssük a Münchenből Budapestre tartó csatlakozó járatot.

Kiszállva a gépből sikerült még az előtt a budapesti gép beszállókapujához érnem, hogy a gép felszállt volna, igaz a kapu már zárva volt. A gép megvárt minket. Rajtam kívül ugyanis még

8 másik utas repült volna

ezzel a járattal Magyarországra.

A Lufthansa munkatársa azonban nem kívánt ezzel foglalkozni, egyszerűbbnek gondolta átfoglalni a késett gép utasainak jegyét az este 10 órás járatra. Megkértem, hogy ezt ne tegye, hanem hívjon fel egy irányítót, aki segít beszállni annak a további 8 embernek a repülőgépbe, akik önhibájukon kívül egyébként lemaradnának erről a járatról. Telefonon sikerült utolérni az ügyben illetékes vezetőt, aki kérte a kapunál álló munkatársat, hogy ezt végezze el, hiszen a repülőgép ránk vár odakint.

Sajnos azonban, mivel a repjegyeinket automatikusan átfoglalták a 11 órával később induló esti járatra, ezért az informatikai rendszer nem engedett minket belépni az egyébként már fizikailag újranyitott kapun. Az ügyintéző ekkor, megelégelve a technikai problémákat újra lezárta a kaput, a kezünkbe nyomott egy új jegyet, ami az esti gépre szólt.

Ekkor megkértem, hogy újra hívja fel azt a vezetőt, aki az előbb azt kérte, hogy nyissa ki a kaput és biztosítsa számunkra a beszállást a 11 órakor induló gépre.

Ő ezt megtagadta, és azt mondta, hogy tegyek panaszt a service centernél, vagy szóljak a rendőrségnek. Mivel a service center a másik terminálban volt, ezért

kértem, hogy hívjon rendőrt,

hiszen velem együtt több utastársam utazása és biztonságos Magyarországra érkezése is veszélybe került. Ekkor ő eleget téve a kérésemnek rendőrt hívott. Mire a rendőrök megérkeztek a repülőgép elment, felszállt nélkülünk.

Két nagyon udvarias és szolgálatkész rendőr elkísért a Service Centerhez, ahol panaszt tehettem, és segítséget kérhettem, hogy egy másik, korábbi géppel Budapestre repülhessünk.

Fontos leszögeznem ennél a pontnál, hogy

én kértem a rendőrök értesítését,

hiszen a földi személyzet több utas beszállását akadályozta, köztük egy volt ’56-os magyar hozzátartozóját is, aki gyermekkora óta nem járt Magyarországon. Amikor a Lufthansa személyzetét kértem, hogy engedjenek minket beszállni, akkor azt mindannyiunk érdekében tettem.

A rendőrök egyébként a kérésemnek megfelelően kísértek el a Service Centerhez, ahol aztán megköszöntem a segítségüket, és elköszöntünk egymástól.

A történet egy szempontból

jó véget ért,

sikerült elérni, hogy több utastársam is elérjen egy korábbi gépet, és így ne kelljen szállás nélkül tölteniük az éjszakát, hanem még a mai napon elérnek Szegedre, a tervezett végállomásukra.

A Magyar Nemzet cikke tehát nem mondott igazat. Gyakorlatilag úgy írtak az esetről, hogy semmit nem tudtak arról, mi történt pontosan. Igazi propaganda tempó, ahol az igazság a legkevésbé számít.

Már csak abban bízom, hogy a meglehetősen rosszindulatú Magyar Nemzet olvasó -aki ezt a színes mesét kerekítette a Magyar Nemzet segítségével- nem Brüsszelbe repült Budapest helyett, és épségben hazaért Magyarországra!

Itt ragadnám meg az alkalmat, hogy az ügyben segédkező német rendőröknek, valamint a Service Centerben dolgozóknak köszönetet mondjak. Ők tényleg nagyon segítőkészen álltak helyt ebben a meglehetősen kényelmetlen helyzetben.

PS:

Remélem, a Magyar Nemzet ugyanilyen elhivatottan számol majd be Orbán Viktor, Rogán Antal vagy éppen Szijjártó Péter repülési szokásairól is, legyen szó helikopterekről, magángépekről, vagy épp a honvédségi repülőgép

magáncélú szórakozásra való felhasználásáról.

Valódi Hírek