Nem hiszed el: Az NVB új elnöke segített radikálisan csökkenteni Hoppál Péter büntetését

Járt a jutalom.

Hoppál Péter a választáson a Baranya megyei 2-es körzet egyéni jelöltjeként indult, majd szerzett mandátumot, azonban a szintén pécsi székhelyű 1-es választókeröletben marasztalták el, amiért kihúzta a kábelt az ellenzéket népszerűsító LED-falból a pécsi Széchenyi téren.

A területi választási bizottság szerint a fideszes politikus az ellenzéket népszerűsítő kampányeszköz működését biztosító tápkábel áramforrásról történő lecsatlakoztatásával megsértette a választási törvény szerinti jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlás követelményét, emiatt eltiltja a további jogsértéstől és

500 ezer forint összegű bírság megfizetésére kötelezte.

Hoppál indoklásként annyit mondott, hogy lépnie kellett, hogy megállítsa Gyurcsány hazugsággyárát, ami fertőzte a járókelők agyát, tehát elismerte tettét, a bírságot azonban nem szíveseb fizette volna ki, így fellebbezett.

Ügye a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) elé került, ahol éppen április 3-án, a választás napján vették napirendre a fellebezést, Hoppál a bírság mérséklését kérte.

Ez sikerült is neki, derült ki az NVB-ülés jegyzőkönyvéből, a bizottság 7 igen és 5 nem szavazattal

20 ezer forintra csökkentette a bírságot,

ezzel elengedték az összeg 96 százalékát.

Az elfogadott javaslatot pedig nem más nyújtotta be, mint az azóta elnöknek megválasztott Sasvári Róbert. A jegyzőkönyvből kiderült, hogy Sasvári eredetileg 10 ezer forintra mérsékelte volna a bírságot, sőt, volt olyan fidesze, aki azt javasolta, hogy

csökkentsék nulla forintra a büntetést.

(via hvg.hu)

Valódi Hírek