Szijjártó Péter büszkén bejelentette: Magyarországon soha nem dolgoztak ennyien, mint most

Mert nálunk van a „világ legjobb kormánya”.

Szijjártó Péter Facebookon számolt be róla, hogy személyesen tárgyalt a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet új elnökével, Gibert Houngbóval. A külgazdasági és külügyminiszter ennek kapcsán fontosnak tartotta megjegyezni, hogy Magyarországon rekordot döntött a foglalkoztatás.

A külügyi tárcavezető posztját változtatás nélkül idézzük:

Új főigazgatók vezetik a Nemzetközi Munkaügyi Szervezetet és a Nemzetközi Vöröskeresztet is. Nem könnyű helyzetben kezdik az új munkájukat, épp csak túl vagyunk a Covid jelentette gazdasági válságon, a munkahelyeket most a háború és a szankciók miatti gazdasági válság fenyegeti.

Gilbert F. Houngbonak elmondtam, hogy mi Magyarországon a világjárvány alatt nem csak megmentettük a munkahelyeket, hanem a válság után többen dolgoztak, mint azt megelőzően, és jelenleg is

minden idők legmagasabb foglalkoztatási szintje van Magyarországon.

Most is elkötelezettek vagyunk, hogy megvédjük a munkahelyeket és nem hagyjuk, hogy a magyar emberekkel fizettessék meg a háború árát.

A Nemzetközi Vöröskeresztet sok méltatlan támadás érte az elmúlt időszakban, holott ennek a szervezetnek mindig semlegesnek és pártatlannak kell lennie. Mivel Magyarország nem szállít fegyvereket Ukrajnának és nem is fog, ezért a humanitárius szervezetek számára mi biztosítjuk a legbiztonságosabb körülményeket.

Nem is csoda, hogy a Vöröskereszt Magyarországon hozta létre logisztikai bázisát, ahonnan ellátja az ukrajnai műveletet.

(Szijjártó Péter/Facebook)

Valódi Hírek