Kiderült, kicsoda valójában a karinthys tanárokat fenyegető tankerületi igazgató

Előző állásában már megbukott.

Fideszes képviselő volt Pesterzsébeten Rábel Krisztina, aki a Külső-Pesti Tankerületi Központ igazgatójaként levélben kirúgással fenyegette meg a Karinthy Frigyes Gimnázium polgári engedetlenségben részt vevő tanárait. A volt politikus irodájához pénteken több száz szimpatizáns is elkísérte a tanárokat, akik személyesen akarták átvenni a tankerület fenyegető levelét.

„Rábel Krisztina, gyere ki! Rábel Krisztina, gyere ki!”

– így szólongatták a tüntetők a tankerület igazgatóját. Ő volt a feladója annak a levélnek, amelyben kirúgással fenyegették meg a polgári engedetlenségbe fogott tanárokat.

Az érintett tanárok egyike, Berta Beáta azt mondta, még életében nem találkozott Rábel Krisztinával, ezért amikor megtörtént, bemutatkozott neki.

„A szemembe nézett, megfogta a kezem, de a nevét nem mondta meg. Úgyhogy csak sejtem fotóról, hogy Rábel Krisztinával találkoztam”

– idézte fel.

Rábel Krisztináról ugyanaz a fénykép található meg a tankerület honlapján, mint a Nemzeti Választási Irodánál is. Ezt használta a 2019-es önkormányzati választási kampányban is, ahol

a Fidesz-KDNP jelöltje volt

Pesterzsébet egyik választókerületében.

Kikapott ellenzéki ellenfelétől, de kompenzációs listáról bejutott a képviselő-testületbe.

Rábel Krisztina. Fotó: NVI

Tavaly óta vezeti a tankerületet, előtte mondott le mandátumáról. Pártkötődését Hadházy Ákos megválasztott képviselő is kifogásolta a közösségi oldalán. Szerinte ez akkor is összeférhetetlenségi kérdéseket vet fel, ha papíron rendben van, hiszen Rábel lemondott.

„Nem hiszem, hogy ezzel a pártbeli elkötelezettsége megváltozott volna.”

(via RTL.hu)

Valódi Hírek